Grete Gaim poseerimas suvel Tehvandi laskesuusastaadionil, kus peetakse Euroopa meistrivõistlused. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
13. jaanuar 2015, 16:19

Haigestunud Grete Gaimi kodune EM on ohus (17)

2012. aastal Kontiolahtis laskesuusatamise 10 km jälitussõidus noorte maailmameistriks tulnud Grete Gaim jäi pärast möödunud nädalal toimunud Oberhofi MK-etapi teatesõitu haigeks ja homme algaval Ruhpoldingu MK-etapil kaasa ei tee.

„Saatsime ta Oberhofist tervislikel põhjustel koju. Kuna ta oli seal rivist täitsa väljas, siis oli otstarbekam ennast koju ravima minna. Nüüd tuleb võistluspaus sisse ja kodus veedetud aeg näitab, kuidas ta olukorrast välja tuleb. Järgmisel nädalal Anterselvasse ta ilmselgelt enam ei jõua tulla, seal on kohad juba täis ja nüüd peame vaatama, mis EMiga saab,“ rääkis Eesti koondise peatreener Janno Prants.

Otepääl peetav EM toimub 28. jaanuarist 3. veebruarini. Seal saavad eestlased nii meeste kui naiste seas üles anda kuus laskesuusatajat, ühel distantsil saab välja panna neli võistlejat.

Homme peetavas Ruhpoldingu naiste teatesõidus on Eesti koosseis Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Kristel Viigipuu ja Darja Jurlova, ülehomme stardivad mehed koosseisus Kauri Kõiv, Indrek Tobreluts, Kalev Ermits ja Martin Remmelg. Oberhofi sprindis 7. ja ühisstardis 15. koha saanud Roland Lessing sõitis juba Anterselvasse, et valmistuda sealseks etapiks.

Esimest hooaega koondist juhendava Prantsu hinnangul peaksid ka teised mehed peale Lessingu õige pea parema vormi saavutama. „Kaurile ja Indrekule on meil päris suured lootused. On järk-järgult näha, et nad lähevad vaikselt paremasse hoogu.“