TARTU ÜLIKOOL/ROCK - FRANKFURT SKYLINERSFoto: ALDO LUUD
Korvpall
13. jaanuar 2015, 20:36

REPORTAAŽ JA GALERII: Tartu Rock jäi hiilgava alguse järel Frankfurdi Skylinersile ikkagi alla

Tartu Ülikool/Rock kaotas koduväjakul korvpalli Eurochallenge'i sarja K-vahegrupi avakohtumises pingelises heitluses hiilgava alguse järel 62:71 Frankfurdi Skylinersile. Rocki resultatiivseimad olid 17 punktiga Janar Talts ja Joosep Toome.

Võrreldes viimase kahe ja poole kuu mängudega oli Rockil üks suur muudatus – pärast põlveravi jooksis taas platsile keskmängija Joosep Toome. Rocki peatreener Gert Kullamäe pani ta kohe algviisikusse ja kuigi Toome ise alguses kõige suuremat rolli ei mänginud, said tartlased ometi suurepäraselt minema. Janar Talts ja Tanel Sokk põrutasid ruttu viis kaugviset sisse, viies Rocki seitsme minutiga 23:8 ette.

Tartu ülikooli spordihoonesse oli võrreldes reedese mänguga Kalev/Cramo vastu kogunenud pisut vähem rahvast, aga kohtumise tähtsuse tõttu oli sellevõrra pinget rohkem. Kullamäe sõnas enne matši, et pusle kokkusaamiseks oleks vaja kaugelt rohkem sisse visata ja seda esimesel veerandajal ka tehti.

Vahetusmeeste sekkumisega rütm pisut lagunes ja vaikselt hakkas tekkima ka ohumärke. Ühtlane Skyliners jäeti kolmese taha üha enam vabaks ja ainult lollid oleks arvanud, et karistused ei jää tulemata. Esimene veerandaeg siiski võideti 28:16 (Talts 13, Sokk 8 punkti).

Teise perioodi alguses jõudis Skyliners Rocki aina kuhjuvate sööduvigade tõttu ruttu ohtlikult lähedale 28:25. Esimese poolaja lõpuni kulgeski tasavägine heitlus ja vaheajale mindi Rocki 36:34 eduseisus. Polnud üllatus, et Rock suutis teisel veerandajal koguda vaid 8 punkti, sest viskepositsioonid läksid järjest raskemaks ja tihti ei jõutud üldse midagi korda saata.

Rocki punktipõud jätkus ka teise poolaja alguses ja tundus, et Skyliners on kõik Rocki käigud selgeks saanud. Õige pea leiti ennast kaotusseisust, mis aeglaselt, aga kindlalt suurenes 41:47 peale. Kolmanda veerandaja lõpuks sai Rock siiski pisut lähemale ja otsustavale perioodile mindi vastu seisul 46:49.

Kuus minutit enne lõppu pääses Rock tänu Augustas Peciukeviciuse kaugviskele üle pika ette 55:53, aga rõõmuhetked ei kestnud kaua - pärast Riia VEFist lahkumist Skylinersi liidriks tõusnud mängujuht Justin Cobbs tabas kolmese ja kodumeeskond leidis ennast taas 57:64 kaotusseisust. Lõpuhetkedel enam Rockil võiduvõimalust ei tekkinudki ja nii minnakse kolmele võõrsilmängule vastu mitte just parima emotsiooniga.

Rocki resultatiivsemad olid Talts ja Toome 17 punktiga, Saksamaa klubi kasuks viskas Johannes Voigtmann samuti 17 silma.

Punktitoojad:
Rock: Talts 17, 8 lp, Toome 17, Sokk 10, Peciukevicius 9, 6 rs, Kurbas 4, Dorbek 3, Doronin 2, Kriisa 0, Eichfuss 0, Petrukonis 0
Skyliners: Voigtmann 17, Cobbs 15, 9 rs, Barthel 11, Robertson 10, Armand 7, Doornekamp 7, Morrison 2, Koivisto 2

Nädala pärast sõidab Rock külla Saraatovi Avtodorile.