Tanel Kangert (vasakul) mullusel tuuril hilisemat üldvõitjat Vincenzo Nibalit abistamasFoto: JEAN-PAUL PELISSIER
Jalgrattasport
14. jaanuar 2015, 15:08

Kas näeme tänavusel Touril kolme eestlast? Pigem mitte

Tour de France'i korraldajad tegid teatavaks need 22 meeskonda, kes said kutse tänavusele suurtuurile. Kui Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti tööandja Astana koht oli kindel juba varem, siis nüüd kinnitati ka Gert Jõeäääre leivaisa Cofidise osalemine - see aga paneb küsima: ehk näeme tänavusel Touril kihutamas lausa kolme eestlast, kirjutas Spordipartner.ee.

Pigem on vastus ei: Kangert on öelnud, et suurtuuridest kuulub tema programmi tõenäoliselt Giro d'Italia, sama on teatanud ka Taaramäe, Tourist pole kumbki lähemalt rääkinud. Samuti tundub ebatõenäoline, et klassikutel ja lühematel velotuuridel end mugavamalt tundev Jõeäär mägisele Tourile saadetakse.

Tourile said kutse 17 World Touri klubi ehk AG2R-La Mondiale, Astana, BMC Racing, Etixx-QuickStep, FDJ, IAM Cycling, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Cannondale-Garmin, Giant Alpecin, Katjuša, Team LottoNL-Jumbo, Team Sky, Tinkoff-Saxo ja Trek Factory Racing, Wild card'i teenisid aga  MTN-Qhubeka, Bora-Argon 18, Cofidis, Europcar ja Bretagne - Séché Environnement.