Jaak Mae.
Talisport
15. jaanuar 2015, 07:00

Otepää MK 1999 | Jaak Mae: sportlaste unistus täitus

Endine tippsuusataja ja tänavuse Otepää maailma­karikavõistluste etapi korralduskomitee esimees Jaak Mae ütleb, et esimese koduse MK-etapi korraldusõigus tähendas suusatajate unistuse täitumist.

"Kui tuli teade Otepää MK-etapist, valdasid meid positiivsed meeleolud. Sportlasena nägin võimalust hästi esineda, sest olime aastaid samadel radadel treeninud ja suusatajaks kasvanud," sõnab ta.

5. jaanuaril 1999 sai Mae 15 km klassikasõidus 25. koha. "Ega ma suurt midagi ei mäletagi, võistluse ajal sadas natuke värsket lund, kuid määrimiseks olid suhteliselt keerulised olud. Loomulikult tuleb välja tuua publik, kes elas meeletult kaasa. Publik teebki Otepää MK-etapi eriliseks!"

Ürituse korraldajana on Mae saanud rahulikult uinuda. "Sportlasena polnud mul kunagi võistluste eel magamisega probleeme. Korraldajana olen seda tööd nüüd aasta otsa teinud. Viimane kuu on olnud väga tihe ning kaks viimast nädalat pole muuga tegelenudki."Ehkki Eesti suusatamises on mõõn, kiikab Mae nädalavahetuse poole lootusrikkalt. "Sportlasena olen paadunud optimist. Usun, et tuleb ka häid tulemusi. Muudmoodi ei saagi mõelda: elu on näidanud, et kodus võistlevad sportlased ikka paremini!"