Aivar RehemaaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
15. jaanuar 2015, 20:59

Aivar Rehemaa otsustas Otepää MK-etapil startida (20)

Eesti suusakoondise liider Aivar Rehemaa, kes kukkus möödunud nädalal Tour de Ski etapil Toblachis 25 km viitstardist sõidus nii hullusti, et sattus haiglase uuringutele, otsustas sel laupäeval algaval Otepää maailmakarika osavõistlusel siiski kaasa lüüa.

Rehemaa on saanud kaks päeva enam-vähem normaalselt harjutada. "Põlve liikuvus on hea," rääkis 32aastane sportlane. "Doktor Mihkel Mardna ütles ka, et midagi hullu ei ole, pean võistlemisotsuse langetama ise. Nii palju kogemusi mul ikka on, et teha õige valik."

Samas tunnistas Rehemaa, et valu annab aeg-ajalt pisut tunda. "Uuesti kukkuda ei tohi," rõhutas Anatoli Šmiguni õpilane. "Täna (neljapäeval – toim) sain pärast trenni normaalselt joosta ning jõusaalis eriharjutusi teha."

Rehemaa osaleb kindlasti laupäevasel klassikasprindi võistlusel, tiimsprindis startimine selgub hiljem. Enne sooritust paneb füsioterapeut Ergo Leibak Rehemaa põlvele teibi.

"Kui võistlus toimuks välismaal, siis ma ei hakkaks sinna kohale minema," ütleb kahe aasta tagusel MMil 15 km vabatehnikasõidus seitsmendaks tulnud Rehemaa. Ja lisab: "Aga kodune MK-etapp on tähtis. Samas on kavas ainult sprint, mis pole distantsimeestele nii oluline."

Pärast Otepää MK-etappi valmistub Rehemaa viie nädala pärast Rootsis Falunis algavateks maailmameistrivõistlusteks.