Fernando Torres lõi kaks väravat, kui Madridi Atletico viigistas Hispaania karikasarja 1/8-finaali kordusmängus võõrsil 2:2 Madridi Realiga ja tagas kahe mängu kokkuvõttes skooriga 4:2 pääsu veerandfinaali, kus kohtutakse FC Barcelonaga.Foto: SERGIO PEREZ
Jalgpall
15. jaanuar 2015, 23:13

VIDEO ja GALERII: Torres skooris mõlema poolaja avaminutil ja Madridi Real karikasarjast väljas (2)

Hispaania jalgpalli karikavõistluste (Copa del Rey) 1/8-finaali korduskohtumises viigistas valitsev meister Madridi Atletico võõrsil 2:2 karikakaitsja Madridi Realiga ja noppis kahe mängu kokkuvõttes emotsionaalselt ülinauditava 4:2 võidu.

Tänasest matšist rääkides ei saa üle ega ümber Fernando Torresest ja miks peakski. Jaanuari alguses oma kasvatajaklubisse naasnud Torres viis Atletico mõlemad poolaja ava- ehk 1. ja 46. minutil vastavalt 1:0 ja 2:1 juhtima ehk oli karikaedu peaarhitekt.

Fernando Torrese 1:0 värav mängu 1. minutil:

Fernando Torrese 2:0 värav mängu 46. minutil:

Võõrustaja Real viigistas 20. minutil Sergio Ramose ja 54. minutil Cristiano Ronaldo väravatest, ent kuna avamäng oli lõppenud Atletico 2:0 võiduga ning Hispaania karikasarjas kehtib võõrsil löödud väravate reegel, pidanuks Real seoses Atletico tabamusega võtma vähemalt kolmeväravalise võidu, mille saavutamisse nad mängupildi järgi otsustades ise põhjalikult ei uskunud.

Cristiano Ronaldo 2:2 värav:

Kui otsida Reali jaoks tänasest mängust midagi positiivset, siis esimest korda nelja Atleticoga peetud kohtumise jooksul suudeti vältida kaotust. Samas on meeskonnad tänavu kohtunud viis korda ja Real veel võitnud pole Suvises kaheosalises Hispaania superkarikafinaalis lõppes avamäng 1:1 ja teine 1:0 Atleticole.

Kõrgliigamatši septembris võitis Atletico 2:1 ja karikasarja 1/8-finaali avamängu 2:0. Nüüd siis 2:2 viik. Hispaania kõrgliigas kohtutakse uuesti 8. veebruaril ja teoorias võidakse veel vastamisi minna ka Meistrite liigas (kui mõlemad klubid on 1/8-finaalis võidukad ja loos nad seejärel kokku paneb).

Atletico preemia karikakaitsja väljalülitamise eest on võimalikest raskeim – veerandfinaalis kohtutakse FC Barcelonaga (eeldusel, et nood täna õhtul võõrsil Elche vastu 5:0 edu maha ei mängi). Mängud peetakse järgmise ja ülejärgmise nädala keskel, esialgsed kuupäevad on 21. ja 28. jaanuar, aga need võivad päeva jagu siia-sinna nihkuda.