Peeter KümmelFoto: Stanislav Moškov
Talisport
16. jaanuar 2015, 07:00

Kümmel kiidab šveitslasest treenerit

Eesti parim suusasprinter Peeter Kümmel treenib teist hooaega šveitslase Christoph Schmidi juhendamisel. Koostöö kohta on 32aastasel eestlasel öelda üksnes kiidusõnu.

Kui mullusel olümpiahooajal oli keeruline ja isegi ebaõiglane Schmidi panust hinnata, sest ta alustas eestlaste nõustamist alles pärast jaanipäeva ega saanud kõiki teadmisi rakendada, siis nüüd võib tema tegevust analüüsida küll.

"Christoph on väga huvitava käekirjaga treener," kinnitab Kümmel. "Olen rahul, et varem kogesin Norra koolkonna harjutamist, aga Christoph on pannud mind rohkem kuulama iseennast, pimesi treenimist on vähem. Ta kontrollib, kas olen väsinud või puhanud. Raskeid treeninguid tuleb teha, aga energia peab oskuslikult võistlusteks hoidma."

Viie nädala pärast Rootsis algaval MMil ihkab Kümmel olla sama heal tasemel nagu neli talve tagasi, kui ta jõudis finaali ja lõpetas kuuendana.

"Keegi ei saa väita, et mul pole alust nii edukat esinemist loota. Aga see juhtub, kui olulised asjad klapivad. Kõik selgub 19. veebruaril, kui stardin Falunis järjekordselt raskel rajal," räägib Kümmel.