Kelly SildaruFoto: Tairo Lutter
Talisport
17. jaanuar 2015, 07:01

Noor piiga Kelly Sildaru võistleb suurte meeste vastu (7)

Kelly Sildaru võib olla vaid 12-aastane vigursuusataja, ent juba ei ole talle kodumaal naiste seas vastast. Seega proovib ta täna Väikesel-Munamäel Eesti meistritiitli napsata meeste ees.

Kui Otepää suusatamise MK-etapi finaalsõidud vaadatud, võtavad tuhanded talispordisõbrad loodetavasti tee paari kilomeetri kaugusel kõrguva Väikese-Munamäe poole, kus peetakse Eesti meistrivõistlusi lumelaua ja freesyle-suusatamise Big Airis.

"Rahvakeeli on see suure hüppe võistlus," selgitas korraldaja Joel Pärle.
Pealtvaatajatele tasuta ürituse suurimaks tõmbenumbriks on noor vigursuusataja Sildaru. "Ega väga palju naisi osalemas pole, nii et Kelly lööb kaasa ja üritab mõõtu võttu meestega," sõnas veel eile Šveitsis viibinud Sildaru isa Tõnis.

Kuidas palun, 12aastane piiga saab võistelda meeste vastu? Pärle selgitab, et kuna Sildarule naiste ja juunioride seas vastast pole, osaleb ta kõigile soovijatele avatud open klassis koos parimate Eesti meessuusatajatega.

Millised šansid noorel neiul on? "Kasvuvahe on suur, aga kui tal hoogu jagub, siis võib ta midagi korda saata," sõnab Pärle. "Tähtis on, et ta jääks maandumisel püsti. Kui kukud, pole tähtis, mida keerulist sa õhus tegid."

Tõnis Sildaru arvab aga, et tütar esikoha peale ei võistle. "Mehed peaksid olema paremad ja ju on ka." Tema arvates on põhiline osalemisrõõm: "On tore vahepeal ka kodus suusad alla panna ja kohalikku mäge proovida."

Ürituse ajakava :
12:00 Registreerimine
13:00 Eelvoorud
17:00 Finaal
19:30 Kelly Demo
20:00 Autasustamine