Otepää MK-etappFoto: ALDO LUUD
Talisport
17. jaanuar 2015, 13:48

Otepääl võidukad Northugi väike veli Tomas ja Ingvild Östberg. Ükski Eesti suusataja veerandfinaali ei pääsenud (20)

Otepääl kolmeaastase vaheaja järel toimunud murdmaasuusatamise MK-etapi sprintides olid võidukad norralased. Naiste sprindi võitis Ingvild Flugstad Östberg, meeste parim oli Petter Northugi noorem vend Tomas. Kahjuks ükski Eesti suusataja veerandfinaali ehk 30 parema sekka ei pääsenud.
13:50
Merili Luuk

Pasunahelina saatel lõpetame oma otseülekande. Eestlastele küll kodukandimeeste tulemused rõõmu ei pakkunud, kuid pole me ka kitsid teistele kaasa elamast. Vaadake suurt pildigaleriid ning olge tublid! Ükskord me võidame niikuinii!

13:48

Ajad: 1. Northug 3.50,59, 2. Hattestad +1,57, 3. Ketelä +1,57, 4. Golberg +6,28, 5. Krogh +9,28, 6. Fossli +10,26

13:45

"Olen sellest nii palju unistanud ning lõpuks võitsingi!" tunnistas noorem Northug tele-eetris

13:41

Suure veli Petteri varjust välja hüpanud Tomas Northug võtab oma esimese MK-etapivõidu, norralastele teenib kaksikvõidu Ola Vigen Hattestad, kes on NELI AASTAT JÄRJEST tulnud Otepääl teiseks! Kolmas on soomlane Ketelä. 

13:33

Ajad samuti kirja:  1. Östberg 3:20,18, 2. Nilsson +0,60, 3. Brun-Lee +2,29, 4.Falla +3,67, 5.Šapovalova +4,78, 6. Pajala +5,99

13:31

Naiste võitjaks kerkib norralanna Ingvild Flugstad Östberg, kes teenib oma kolmanda Mk-etapivõidu. Teine on Nilssen, kolmas Brun-Lee, neljas Falla, viies Šapavalova ja kuues Pajala.

13:24

Otepääl korra võidutsenud Erik Brandsdal teist lindu püüdma minna ei saa, sest vaatamata pingutustele jääb ta poolfinaalis kolmandaks. Finaalis hakkab viiele norralasele - Krogh, Northugi, Hattestadi, Fosli ja Golbergi - vastu mõnevõrra üllatuslikult soomlane Toni Ketelä

13:17

Kui lõpusirgele tulid kuus meest kõik koos, siis järsku suutis Ustjugov oma suusakepi suuskade sisse takerdada, mõjutades ka Northugi ning jäi viimaseks. Esimese poolfinaali parimad Krogh ja Hattestad

13:15

Lumesadu läheb üha tihedamaks ning meeste võistlus aina vihasemaks. 

13:14

Naistest pääsevad finaali Östberg, Brun-Lee, Falla ja Nilsson. Õnnelike kaotajatena Šapavalova ja Pajala. Finaalis seega kolm norralannat, kaks rootslannat ja üks venelanna.

13:03

Kui tulemused rõõmu ei paku, tuleb leida muud meelelahutust:

13:01

Naiste poolfinaalide koosseisud. Päris "põnev" pilt:

12:59

Viienda veerandfinaali võitja Brandsdali aeg on tihedas lumesajus juba 15 sekundit aeglasem kui esimese veerandfinaali võitja oma. Lisaks talle pääseb edasi Nilsen. Õnnelikud kaotajad on Pažinski ja Krogh.

12:52

Uhh! Neljas veerandfinaal hakkas kohe venelase Morilovi kukkumisega, Edin langes ka, kuid esinelik Ketelä, Pellegrino, Fossli, Quicklund püsis finišisirgeni koos. Itaallased põrusid aga libisemisega ning üllatuslikult pääsevad lörtsisajus edasi Ketelä ja Fossli. 

12:49

Otepääl hakkas lund sadama ning see teeb ka ajaga edasipääsemise niigi raskel rajal üpris keeruliseks. Kolmanda veerandfinaali parimad on Ustjugov ja Bakken.

12:42

"Peeter ütles et suusad olid head ja minu arvates on ta elu parimas vormis. Enne tänast oli ta vaid Lillehammeris kvalifikatsiooniga piirdunud," kratsis sprindikoondise peatreener Christoph Schmid kukalt, miks meie esisprinter Peeter Kümmel täna põrus.

12:40

Venelane Parfjonov teeb trikke ning näitab teistsuguseid samme, kui lubatud. Keegi esialgu protesti ei tõstata ning mees pääseks hetkel ajaga edasi. Sama veerandfinaali võidavad Jönsson ning Tomas Northug. Esimese veerandfinaali parimad Golberg ja Hattestad.

12:34
12:30

Ja naiste edasipääsejad on selged! Viimasest veerandfinaalist sõidavad end parimate sekka Gjeitnes ja Pajala.

12:25

Otepää MK-etapi tiitlikaitsja Justyna Kowalczyk pole eelmisel nädalal vaevanud väsimusest (Kukkus ta ju Tour de Ski lõputõusul kokku) saanud ning lõpetab 4. veerandfinaali neljandana. Siit pääsevad edasi Falla ja Nilsson

Loe rohkem