Siim SellisFoto: ALDO LUUD
Talisport
18. jaanuar 2015, 14:11

Ränkel ja Kümmel said Otepää sprinditeate finaalis kümnenda koha (20)

Eilne Otepää MK-etapi individuaalne klassikasprint eestlastele mäletatavasti suurt rõõmu ei pakkunud - täna läks aga märksa paremini, kui Raido Ränkel ja Peeter Kümmel pääsesid vabatehnikas sõidetud sprinditeate finaali, kus said kümenda koha.
14:11

"Võib küll rahul olla. Peeter ütles enne, et viimati olime finaalis 6 või 7 aastat tagasi," sõnas ETV stuudiole Raido Ränkel.

"Ka väga rahul. Finaalis kaks esimest ringi olid väga head, lõpus lootsin, et suudan 6.-7. koha pärast võidelda, kuid viimast käiku siiski siiski sisse enam panna ei olnud," rääkis Kümmel, lisades: "Ega ma ausalt öeldes ei eeldanud, et finaali pääseme, rada oli lihtsalt nii pehme."

13:53

"Sõber [Petuhhov] oli väga tugev. Otepääl mulle väga meeldib, ilm oli küll raske, lumesadu... Spasibo!" võttis sõidu kokku võidumees Ustjugov.

13:51

Raido Ränkel ja Peeter Kümmel peavad siiski leppima 10. kohaga (+38,5), kuid ka finaali pääsemine oli kindasti tubli tulemus.

13:48

Võidu võtab Venemaa I (Aleksei Petuhhov, Sergei Ustjugov), teise koha saab Norra I (Anders Gloeersen, Finn Haagen Krogh), ja kolmandaks tõuseb võimsa viimase vahetuse teinud Itaalia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino).

13:44

Kümmel pääseb viimases vahetuses rajale üheksandana, liidritest ehk Venemaa I maas 17 sekundit.

13:41

Ränkel pääseb oma viimasele vahetusele seitsmendana, liidritest maas 7,6 sekundit.

13:38

Kolmas vahetus, Kümmel pääseb rajale kaheksandana. Grupp endiselt koos.

13:34

Teine vahetus: grupp ikka koos, Kümmel annab vahetuse Ränkelile seitsmendana.

13:32

Esimese vahetuse järel grupp koos.

13:27

Meeste finaal on alanud!

13:25

Meeste finaalis on Raido Ränkeli ja Peeter Kümmeli vastasteks Venemaa I, Norra I, Šveitsi II, Poola, Kanada, Itaalia, Venemaa II, Norra II ja Soome I esindused.

13:19

Edasi tulevad Saksamaa I, Soome I, USA II, Venemaa I, Soome II, Rootsi II ja Sloveenia II naiskonnad.

13:17

Võidu võtab  Rootsi I (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson) Norra I (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg) ja Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylvia Jaskowiec) ees. 

13:13

Viimasele vahetusel minnes on kolmekesi ees Poola, Norra I ja Rootsi I.

13:06

Teise vahetuse järel naiskonnad endiselt koos.

13:01

Naiste finaal on alanud!

12:50

Naiste finaalis osalevad Norra I, Poola, Rootsi I, Saksamaa I, Soome I, USA II, Rootsi II, Soome II; Venemaa I ja Sloveenia II võistkonnad

12:49
Viljar Voog, Otepää

Košmaarne tulemus: Priit Pullerits tuli harrastajate sõidus finišisse päeva 22. ajaga 32st. Kas meie legendaarne suusahunt läks määrdega alt?

12:48

Karel Tammjärv tunnistas ETV stuudios, et algselt ei soovinud ta täna üldse rajale minnagi, kuid samas nüüd enam otsust ei kahetse: "Üle mitme nädala oli tunne hea ja jaksasin koos teistega tööd teha," märkis Tammjärv.

12:37

Naiste finaal algab kell 13.00, meeste finaal kell 13.30. 

Loe rohkem