VÕRKPALL TLNSLO: SELVER - RTU TALLINN,EESTI, 17JAN15 VÕRKPALL mh/Foto MATI HIIS ÕHTULEHTFoto: MATI HIIS
Võrkpall
18. jaanuar 2015, 20:53

Eestlased pommitasid Läti klubisid, Selver ja TTÜ kasvatasid võiduseeriat

Eesti võrkpalliklubid olid pühapäeval Schenker Liigas edukad, kui kolmes vastasseisus mängiti üle Läti meeskonnad. Seejuures teenis Tallinna Selver oma seitsmenda ning TTÜ üheksanda järjestikuse võidu, vahendab volley.ee

32 punktiga silmapaistva etteaste teinud Lincoln Williams vedas Selver Tallinna kodusaalis 3:1 (23, -23, 18, 19) võiduni Daugavpilsi Universitate üle. Seejuures näitas Williams kasutegrit +27. Martti Rosenblatt abistas võitjaid 16 ja Helar Jalg 12 silmaga.

Turniiritabeli tippu kuuluvad TTÜ ja RTU/Robežsardze vajasid võitja väljaselgitamiseks nelja geimi. Avageimi kaotuse järel suutis TTÜ kolm järgmist võita ja 3:1 (-24, 20, 19, 19) paremusega vajalikud kolm võidupunkti tabelisse kirjutada. Ülikoolimeeskonna jaoks oli ühtlasi tegemist üheksanda järjestikuse võiduga. Daniel Maciel kogus võitjatele 26, Kirill Krasnevski 16, Sander Rätsep 11 ja Joonas Popman 10 punkti.

Pärnu Võrkpalliklubi võõrsil toimunud kohtumises liiga debütant ASK/Kuldigalt vastupanu ei kohanud, saavutades kindla 3:0 (15, 10, 17) võidu. 11 silmaga plusspoolele jäänud Tamar Nassar aitas võitjaid 13 punktiga. Kardo Kõresaar, Hindrek Pulk ja Timo Tammemaa assisteerisid kõik 7 punktiga. Lõppnumbreid kinnitas ka statistika, milles kajastus Pärnu meeskonna ülekaal kõikides elementides. Suurelt oldi edukamad nii rünnakul (47%-22%) kui pallingu vastuvõtul (85%-51%).

Lisaks oli kavas kaks Eesti klubide omavahelist kohtumist. Rakvere võrkpalliklubi alistas Järvamaa VK 3:0, seejuure on Lääne-Virumaa esindus võitnud viimased neli vastasseisu. Reidel Alfonso Gonzalez Toiran tõi võitjatele 20 ning Karlis Mesila ja Andris Õunpuu võrdselt 10 punkti. Järvamaa võistkonna poolele jõudis ainsana kahekohalise resultaadini Virko Vantsi, kelle arvele märgiti 12 silma. Blokis järvakatele punktidega 8-9 allajäänud Rakvere oli edukam rünnakute realiseerimisel (51%-44%).

Danpower/Võru Võrkpalliklubi ei suutnud küllasõitnud Bigbank Tartu vastu üllatust serveerida, kui tasavägise avageimi järel tuli vastu võtta 0:3 (-21, -10, -17) kaotus. Argo Meresaar ja Denis Sintov tõid Emajõelinna esindusele 13 ning Henri Treial 12 punkti. Martin Kammer jõudis kodumeeskonna poolel 8 silmani. Tartlaste edu võti oli suurepärane rünnakuefektiivsus, kui 63% üritustest lõppes punktivõiduga. Võru sama näitaja oli 29%.

15 mänguga 38 punkti kogunud Selver hoiab turniiritabelis jätkuvalt esikohta. TTÜ on teisena kogunud ühe ja Pärnu Võrkpalliklubi kolmandana kaks punkti vähem. Tartu esindusel on neljandana koos 35 silma. Rakvere kerkis kolme võidupunkti toel ühe koha võrra seitsmendaks.