MURRAB LÄBI: Krasnodari Lokomotiv-Kubani vastu 19 punkti toonud Rain Veideman hakkab pärast küünarnukivigastust järjest paremat hoogu leidma.Foto: Mati Hiis
Korvpall
19. jaanuar 2015, 07:00

Tippklubidega heitlev Kalev/Cramo peab esialgu rahulduma moraalsete võitudega

Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkas rasket jaanuarikuud üsna südika esitusega Ühisliigas Vene tippklubi Krasnodari Lokomotiv-Kubani vastu, aga kaotas Kalevi spordihallis ikkagi 83:99. Kuigi lähiajal peab Kalev korvpallihuviliste intrigeerimiseks ennast ületama, siis vähemalt hakatakse üle pika aja jõudma täiskoosseisu lähedale.

Et viimasel ajal ollakse Ühisliigas kohtutud tõeliste gigantidega ja samal ajal ei olda vigastuste ning vormilanguse tõttu head hoogu näidatud, on loogiline, et tabelis on esikaheksa ehk play-offi koha piirimailt langetud 5 võidu ja 10 kaotusega 12. positsioonile. Täpselt sellist sündmuste käiku oli ka oodata.

Kalendrisse piiludes ei lähe teekond lihtsamaks. Järgmisel nädalal võetakse vastu sel hooajal Ühisliigas vaid ühe kaotuse saanud Himki, veel nädal hiljem minnakse vastamisi Euroliiga meeskonna Nižni Novgorodiga. Alles 11. veebruaril sõidetakse külla Samaara Krasnõje Krõljale, kellest Tallinnas oktoobri lõpus 75:71 üle oldi.

Elegarist sõltub palju

Selleks ajaks võiks loota, et Kalevi vorm hakkab lähenema oktoobri-novembri seisule. Suur tükk kogu pusles on keskmängija Frank Elegar, kes naasis Lokomotiv-Kubani vastu kolmenädalaselt mängupausilt. Peatreener Alar Varrak loodab, et Elegari pikka aega vaevanud kannakõõluse mured on lõpuks taandunud. Et ameeriklane saaks hooaja lõpuni kõik tähtsamad mängud kaasa teha, tuleb temaga ettevaatlikult ringi käia.

"Ma ei tahaks, et ta oleks veebruaris Balti liiga play-offides ja Ühisliiga tähtsates mängudes kogu aeg 35-40 minutit väljakul. Kui, siis ainult mõnel üksikul juhul, aga üldiselt tuleb talle asendaja leida, olgu selleks (Mindaugas) Kupšas, (Rolands) Freimanis või keegi teine. Tahaks, et tandem Elegar-Kupšas hakkaks lõpuks toimima, et nende mänguaja suhe jääks stabiilselt 30-10 või 25-15. Viimati oli Kupšas teinud mitu head mängu järjest, aga Elegari tagasitulek ehmatas vist jälle ära," rääkis Varrak pärast kohtumist.

Võrreldes viimase aja keskpärasusega, suudeti Lokomotiv-Kubani vastu kolmandal veerandajal korralikult sähvatada. Freimanise kaugvisete toel tehti kümnepunktiline kaotusseis mõne minutiga tasa, parimal juhul jõuti punkti kaugusele. Nagu toonitas vastaste juhendaja Sergei Bazarevitš, võis see tuleneda Lokomotiv-Kubani halvast keskendumisest, aga plussi võib Kalevile selle 8-9 minuti eest ikkagi panna. Pealegi jäädi hooaja avamängus Krasnodarile võõrsil alla koguni 51:114.

"Eks see miinus 63 ikka tiksus meil peas, loomulikult ei tahtnud enam nii suurt pakki saada. Võidumõtted olid muidugi ka, aga mingit mõju see kaotus avaldas," meenutas eile 19 punkti toonud ja hooaja ühe parema esituse teinud Rain Veideman mänguks valmistumist.