Paide Linnameeskonna peatreener Meelis Rooba soovib 2015. aastal näha meeskonnalt senisest tõhusamat ründemängu.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
19. jaanuar 2015, 12:53

Paide Linnameeskonna nigeerlane Rumeenias testimisel, Rooba räägib salarelvast

Jalgpalli Eesti meistriliigas 2014. aastal kuuenda koha saavutamisega ainult profiklubide paremust tunnistanud Paide Linnameeskond tahab 2015. aastal panna rõhku rünnaku parandamisele.

Peatreener Meelis Rooba märgib, et 2014 löödi meistriliigas vähem väravaid kui 2013 (arvud vastavalt 39 ja 43). Paidel on kindel soov seda trendi muuta ja resultatiivsust parandada. "Mehed peavad ründefaasis paremaks minema. Oleme ka treeningprotsessis senisest rohkem ründemängule tähelepanu pööranud," sõnab Rooba.

Edurivi mehitatusest rääkides, siis on Rooba radar fikseerunud ründajal, kes oleks suuteline lööma aastas umbes 15 väravat. "Sellist meest pole Paides seni olnudki," sõnab Rooba, aga salarelva nime veel ei avalda.

Küll aga kinnitab Paide peatreener, et jutt ei käi Nõmme Kaljust lahkunud Jarmo Ahjuperast, kelle liitumisest Paidega on räägitud, aga kes tegeleb jätkuvalt vigastuse ravimisega. Kahes senises halliturniiri kohtumises Paide eest kaasa teinud nigeerlasest ründaja Jasper Uwaegbulam viibib hetkel testimisel Rumeenias. "Kui ta seal lepingut ei teeni, siis jätame ta tõenäoliselt 2015. aastaks endale," tutvustab Rooba poolteist aastat Paidesse kuulunud 20aastase ründaja olukorda.

Halliturniiril on Paidel praegu kirjas 3:4 kaotus Tallinna Levadialt ja 0:2 allajäämine Nõmme Kaljule. Rooba näeb olukorda siiski pigem positiivsena. "Kaotame, sest meil pole Eesti tippklubidega võrreldavat vahetuspinki. Kui vastased toovad teiseks poolajaks kuus-seitse tugevat vahetusmeest platsile, siis meil seda varianti pole. Aga mängud iseenesest on meeskonna jaoks väga kasulikud. Põhikoosseisuga näitame üpris võrdset mängu."

Võrreldes Paide meeskonna seisundit 2014. aasta alguse omaga, näeb Rooba edasiminekut. "Keskmine tase on veidi tõusnud. Algaval hooajal peame suutma ka tippmeeskondade vastu võidu peale mängida. Meestes ei tohi tekkida üllatust, kui näiteks Flora vastu mängu juhtime. See peab olema normaalne. Kui see õnnestub, tuleb ka eneseusk," räägib Rooba.

Paide Linnameeskond on neli aastat järjest olnud meistriliiga edukaim amatöörklubi. Parim tulemus on olnud 2013. aasta viies koht. 2011 ja 2012 teeniti sarnaselt mullusega kuues koht.