AC Milan saab ühe valusa hoobi teise järel - eile kaotati Itaalia kõrgliigas kodus 0:1 Atalantale. Tabeli kaheksas koht seitsmekordse Euroopa meistri staatusega kokku ei käi.Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Jalgpall
19. jaanuar 2015, 13:02

KARM LANGUS: Kuulsa AC Milani suursugususest on alles vaid mälestused

Itaalia üks kuulsamaid jalgpalliklubisid AC Milan elab praegu kehvasti. Itaalia kõrgliigas järgneb üks ebaõnnestumine teisele ning midagi helget silmapiiril ei ole.

Seitsmekordne Euroopa meisterklubi AC Milan jääb selles vallas alla vaid kevadel 10. korda Euroopa parimaks tõusnud Madridi Realile. 80ndate lõpus ja 90ndate alguses kehastas AC Milan Euroopa jalgpallielus etaloni ning kuigi Itaalia klubivutt pole toonaseid positsioone enam tagasi võita suutnud, oli Milan jätkuvalt suur tegija, kellega tuli alati arvestada.

Enam mitte. Pärast 2011. aastal võidetud meistritiitlit on klubi elu olnud väga vaevaline. Suuromaniku Silvio Berlusconi rahalised süstid pole enam endisel kõrgel tasemel ning staaride ostmise asemel on Milani põhitegevuseks nüüd parimate mängijate müük. See kardinaalne pööre kajastub ka tulemustes. Kui 2012 võideti veel inertsist hõbemedal, siis 2013 saadi napilt kätte pronks. Krahhist pääsu polnud – mullu lõpetati hooaeg 8. kohaga ja täpselt sel pulgal asetsetakse tabelis ka praegu.

Eile kaotas AC Milan Itaalia kõrgliigas 0:1 Atalantale, mis oli selle hooaja viies kaotus kaheksa viigi ja vaid kuue võidu kõrval. Liidrile Torino Juventusele kaotab Milan nüüd suisa 20 punktiga. AC Milanis pole praegu mitte midagi suursugust peale mälestuste.