Õnnelik ja kaunis rekordinaine Lindsey Vonn.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
19. jaanuar 2015, 15:04

63 MK-etapivõitu! Lindsey Vonn kerkis kõigi aegade parimaks

Ameeriklanna Lindsey Vonn kerkis mäesuusatamise MK-sarja kõigi aegade võidukaimaks naiseks, saades täna Itaalia kuurordis Cortina d'Ampezzos 63. etapivõidu.

Vonn oli eilse kiirlaskumise esikohaga jõudnud etapivõitude arvult järele austerlannale Annemarie Moser-Pröllile, kes noppis omad võidud aastatl 1970-1980. Kohe tänase ülisuurslaalomiga võttis Vonn endale aga puhta esikoha. Ta sai aja 1.27,03 ja edestas järgnevaid mäekõrguselt, ligi sekundiga. Poodiumi ülejäänud kohad võtsid austerlanna Anna Fenninger (+0,85) ja Liechtensteini suusataja Tina Weirather (+0,92).

"See on perfektne tagasitulek, nagu unistus!" hõiskas detsembris terve aasta pikkuselt vigastuspausilt naasnud Vonn, keda agentuuri Reuters teatel toetas Cortinas ka golfikuulsusest poiss-sõber Tiger Woods.

Neljal korral maailma karika võitnud Vonni 63 etapivõitu jagunevad järgmiselt: 32 kiirlaskumises, 21 ülisuurslaalomis (seda ala polnud Moser-Prölli ajal kavas), 5 alpi kahevõistluses, 3 suurslaalomis ja 2 slaalomis.

"Olen spordile palju andnud ja saanud väga palju ka vastu. Kui alustasin mäesuusatamisega, oli mu eesmärk võita üks sõit," ütles kahe viimase aasta jooksul kahel põlvelõikusel käinud Vonn. "Nüüd olen kirjutanud ajalugu, saavutatut on raske sõnadesse panna."

Meeste tipptulemus kuulub 86 etapivõiduga rootslase Ingemar Stenmarki nimele.