Rocki ääremängija Timo Eichfuss (nr 9) võitlemas Eurochallenge'i alagrupikohtumises Sofia Lukoil Academicu vastu.Foto: MARI LUUD
Korvpall
19. jaanuar 2015, 22:26

„Nõukogudeaegset korvpalli“ viljelevat Rocki ootab Saraatovis ees üliraske lahing (1)

Tartu Ülikool/Rock peab Eurochallenge'i sarja K-vahegrupis teise kohtumise, kui kell 18.00 mängitakse võõrsil grupi eeldatava favoriidi Saraatovi Avtodoriga. Et Rockil on eelmise nädala matšist Frankfurdi Skylinersiga all kaotus, oleks tabelisse võidupunkte juurde vaja, aga see saab olema põrgulikult raske.

Laupäeval alistas Avtodor koduväljakul Ühisliigas tugeva Kaasani Uniksi koguni 87:69. Nigela hooaja alguse järel ollakse Ühisliigas tõusnud 8 võidu ja 8 kaotusega 7. kohale. Ka Eesti korvpallipublik on Avtodori võimu näinud - detsembri lõpus oldi samas liigas üle Kalev/Cramost kindlalt 91:77.

Võimalikult kiiret ja lahtist korvpalli mängida üritava Avtodori peatreener Sergei Mokin iseloomustas klubi kodulehele ka Rocki stiili. "Tartu on küllalt kogenud meeskond, kes harrastab Nõukogude Liidu aegset korvpalli - intensiivne mäng, pidev vabade viskekohtade otsimine. Peame võitmiseks kaitses kõvasti pingutama. Viimases mängus purustas Rock Audentese 57 punktiga ja seda ilma ühe põhitegija, Janar Taltsita."

Kui Mokin valmistuks Rocki vastu ainult koolipoistest koosneva Audentese mängu põhjal, oleks tartlastel muidugi hea meel, aga nii võimsa koosseisuga klubi ei saa endale ilmselt amatöörlust lubada. Tiimi liidriks on ameeriklasest mängujuht Courtney Fortson, kes on resultatiivsete söötude arvestuses esimeste seas nii Eurochallenge'is kui Ühisliigas.

Tuumikusse kuuluvad veel aastaid NBAs pallinud keskmängija Kirill Fessenko ning ameeriklased Travis Peterson, Micah Downs ja Jeremy Chappell. Rock kohtus Ühisliiga keskmikuga Eurochallenge'i vahegrupis ka eelmisel hooajal, siis oldi Samaara Krasnõje Krõljast kahel korral üle. Tõsi, Samaara oli langustrendis, Avtodor on aga järjest paremaks läinud.