Nõmme Kalju peab kõik 2015. aasta Eesti meistriliiga kodumängud Hiiu staadionil.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
20. jaanuar 2015, 14:42

Nõmme Kalju otsus: 2015. aastal mängud peetakse Hiiul (2)

2012. aasta Eesti jalgpallimeister Nõmme Kalju kinnitas täna pärastlõunal, et 2015. aastal peetakse kõik oma kodumängud Hiiu staadionil. 2012-2014 oli Kalju koduareeniks Kadrioru staadion.

Nõmme Kalju president Kuno Tehva põhjendas: "Kalju uuem ajalugu sai alguse siinsamas Hiiu staadionil, kus olin ise toona veel IV liigas mängiva amatöörmeeskonna kapten. Natuke rohkem kui 10 aastat hiljem on Kaljust välja kasvanud suur jalgpalliklubi, kes otsustas naasta 2015. aastaks oma koju Hiiu staadionile.

Iga hetk siin Hiiul, kui ninna voogav männiõhk toob meelde mälestused, kaalub üles argumendid, mis räägivad siin mängimise vastu. Tean, et sisemiselt on mitmetele mängijatele kunstmuru problemaatiline, aga loodetavasti kompenseerime selle rohkema massaažiga. Kõik märgid viitasid, et on aeg tuua Kalju Hiiule tagasi ja oma kogukonnale lähemale. Meie fännid elasid ju kõige rohkem kaasa, et Hiiule naaseksime.

Tean, et Eestis ei ole veel ükski jalgpalliklubi kunstmuru peal meistriks tulnud. Nõmme Kalju on siin, et tõestada vastupidist. Kalju eesmärk on jätkuvalt suunatud kõige kõrgemale kohale. Me pole oma latti allapoole lasknud.

Hiiule naasmisega seoses peame kindlasti tooma siia lisatribüünid, sest majaalune tribüün mahutab maksimaalselt 500 inimest, aga rahvast käib siin sageli 1500. Flirdime mõttega pidada siin ka Euroopa liiga mäng (esialgu ei ole Kalju veel Euroopa liigasse ametlikult kvalifitseerunud, kuigi see on väga tõenäoline – toim) , aga see on esialgu ainult mõte," rääkis Tehva.

Otsust Hiiule naaste toetas ka detsembri alguses esindusmeeskonna peatreeneriks nimetatud Sergei Terehhov. "Mina liitusin Kaljuga 2008. aastal ning mäletan väga hästi, kuidas kogu atmosfäär ja õhkkond on siin Hiiul alati meeskonda aidanud. Fännid, kelle jaoks meeskond mängib, on alati näidanud üles soovi, et me siin mängiksime. Hiiu kunstmuru kvaliteet on korralik ja ma ei näe suurt probleemi, miks me ei võiks siin terve aasta mängida."

Kalju kolib Hiiule ka esindusmeeskonna treeningprotsessi. Kui meeskonda ootab võõrsil-mäng naturaalmurul, saab meeskond kokkuleppel jalgpalliliiduga teha kaks treeningut Kotka tänaval asuval TNTK muruväljakul.

Kalju meeskonna koosseisust rääkides märkis Terehhov, et üldjoontes on asjad paigas, aga mõnda täiendust siiski otsitakse. "Hetkeseisuga mõtleme keskpoolkaitsja ja äärepoolkaitsja suunas ning võib-olla on natuke küsimärke ka rünnaku osas. Aga enamik koosseisust on paigas, otsime maksimaalselt üht-kahte-kolme täiendust.

Nädalavahetusel halliturniiril meie eest mänginud Saksamaa äärepoolkaitsja Kevin Holz sõitis praegu koju tagasi, aga näitas soovi, et tahab Kaljus mängida ja on nõus liituma, kui meie otsustame, et tahame teda," rääkis Terehhov.