Kristjan Kitsing tõi Kalev/Cramole 11 punkti.Foto: MATI HIIS
Korvpall
20. jaanuar 2015, 23:28

Kalev/Cramo võitis suurelt Pärnut, Valga veel suuremalt Audentest (2)

Kalev/Cramo teist korda ühe ämbri otsa ei kolistanud ning võttis täna Alexela KMLis võõrsil KK Pärnu üle kindla 88:62 võidu. Valga Maks&Moorits oli 112:72 üle Audentes/Noortekoondisest.

Mäletatavasti oli KK Pärnu detsembri algul suutnud Kalev/Cramot Keilas peetud Balti liiga mängus üllatada – toona olid suvepealinna võidunumbrid 83:73. Eks vahepeal ole Kalev/Cramo veelgi kaotanud, sestap pole enne ühtegi Alexela KMLi täit veendumust, milline on favoriidi toonus ja hetkevorm.

EJ Singler tõi Cramole 16 punkti, Kristjan Kitsing lisas 11 ja ravipausilt naasnud Gregor Arbet 9 silma. Pärnu poolelt tõi Silver Leppik 15 punkti.

18 minutiga 3 punkti ja 4 resultatiivset söötu kirja saanud mängujuht Martin Dorbek iseloomustas kohtumist basket.ee-le nii: „Algus oli rabe, kuni viienda minutini, siis saime oma mängu käima. Pärnu oli tubli, aga sellest täna ei piisanud. Kui koht oli, tabasime paremini. Paljud meie mängijaid said üsna võrdselt mänguaega ja kuna homme on ka mäng, sisendab see lootust, et ka homseks kõigile jõudu jagub."

„Mulle meeldis esiteks, et meie austasime vastast ja vastane meid," sõnas kommentaariks KK Pärnu treener Mait Käbin. „Meie meeskonnale meeldib, kui kõik parimad on lahinguväljal. Kui veerandeid eraldi vaadata, siis kaotasime need stabiilselt – järelikult selline on siis jõudude vahekord. Mingit ekstra mõõna ei olnud. Teiseks tegi rõõmu see, et mängu said ka meie nooremad mängijad. Kus siis veel saada head karastust, kui mitte sellise mõõdupuu vastu nagu Cramo seda on?"

Vaadates tabeliseisu, kus Pärnul on neljandana võite-kaotusi 9-9 ja Tarval viiendana 8-8, lausus Käbin: „Seis pole paha. On olnud tõuse ja mõõnasid, nagu väiksemal klubil ikka. Pole põhjust kedagi rängalt kritiseerida ega jubedalt kiita. 100 % rahul ei saa olla, mõned noored on vigastustega eemal käinud. Aga kui veel seda tabelit vaadata, siis näiteks Tarvaga on meil liigas seis 2-0. Veel tahaksin märkida, et Pärnust sirgunud pallureid leidub täna vist igast meistriliiga klubist, Pärnu-suguse linna kohta on sel hinnaline tähendus."

Valgale tõi võidumängus Audentese üle 26 punkti Edgars Kruminš, Audentese poolt vastas 24 punktiga Karl-Robin Jürjens.

„Valmistusime mänguks väga tõsiselt. Teadsime, et Audentes oli võitnud TLÜ/Kalevit, nii olime algusest peale valvsad – tähtis oli mitte kaotada täna,“ sõnas Varis Kruminš, Valga peatreener. „Panime oma tempo peale ja nägime, et noored ei suutnud päriselt kaasa tulla. Kolmanda veerandi algul tekkis meil korraks mõõn, vastane sai seitse punkti järjest ja vahe kahanes 14-le. Kuid saime üle.“

Veel lisas Krumins, et tänase võiduga hoiti ennast õigel kursil – kuue võiduga tõusti kuuendaks, TTÜ-st mööda. “Tabelit on muidugi vara vaadata, aga eks me peame püüdma võita eeskätt oma lähikonkurente – järgmisel nädalal mängime Pärnu ja uuesti Audentesega. Õnneks on mehed tänase seisuga kõik enam-vähem terved - see teeb kõige rohkem rõõmu.“

Audentese peatreener Indrek Visnapuu tunnistas, et nähtavasti ei soovinud vastane midagi juhuse hooleks jätta, allahindlust ei tehtud ning suruti algusest peale. „Ühest karikamängust oli neil valus kogemus olemas ning ka meie võit TLÜ/Kalevi üle on olnud kõigi jaoks valvsust tõstev sireen – meie elu see kahjuks kergemaks teinud ei ole... (muigab). Eks tabeliseis tingib ka seda, et Valgal seda võitu väga vaja oli.“

Ta lisas: „Viie välismängijaga täiendatud meeskond nagu Valga on, lisaks Saage ja Veski – eks see vahe peabki umbes sellises skooris avalduma. Et see nii ei oleks, selleks peaks Valga ebaõnnestuma ning meil peaks väga hea päev olema. Rõõmu tegi samas see, et sii kui vastane korra ohjad lõdvemale lasi, suutsime kolmandal veerandil vahespurdi teha ning sundisime vastaste juhendajal timeout’i võtma. Kui aga vastane täiskäigu sisse paneb, oleme taas raskustes.“