Barcelona poolkaitsja Sergio Busquets ja Atletico ründaja Fernando Torres õhuduelli pidamas.Foto: Emilio Morenatti
Jalgpall
22. jaanuar 2015, 01:05

VIDEO JA GALERII: Lionel Messi eksis penaltiga, aga FC Barcelona alistas Madridi Atletico

Hispaania jalgpalli karikavõistluste veerandfinaali avamängus võõrustas FC Barcelona valitsevat Hispaania meistrit Madridi Atleticot ja võitis 1:0. Kordusmäng peetakse nädala pärast.
01:04
Ott Järvela



Barcelona esitus polnud kõige veenvam, aga viies järjestikune võit on see, mis loeb ja maksab. Eriti, kui vastas oli Madridi Atletico, kelle vastu oldi enne jaanuarit kuus mängu järjest võiduta. Nüüd on võetud kaks võitu järjest. Esmalt 11. jaanuaril La Ligas 3:1 ja nüüd karikasarjas 1:0.

Töö pole siiski veel tehtud, sest nädala pärast peetakse Hispaania pealinnas Vicente Calderoni staadionil korduskohtumine. Hispaania karikasarjas kehtiv võõrsil löödud väravate reegel tähendab, et Barcelona pääseb poolfinaali ka igasuguse üheväravalise kaotusega, kus nad ise värava löövad. Viik ja võit sobivad niikuinii.

01:00

Mõned säutsud, mis viitavad, et Lionel Messi pole penalti löömiseks tingimata parim variant.

00:57

Nõnda sündis FC Barcelona võiduvärav.

00:56

Lionel Messi eksis karjääri jooksul juba 14. korda penaltiga, aga argentiinlase õnneks põrkus pall tõrjest täpselt talle ette ja ta sai selle võrku lükata.

00:55

Mäng on läbi! Barcelona alistab Hispaania karikasarja veerandfinaali avamängus Madridi Atletico 1:0 tänu Lionel Messi 85. minuti väravale.

00:53

91. minutil niidab Diego Godin maha karistusalasse sööstva Lionel Messi. Imelikul kombel tõuseb kohtuniku taskust vaid kollane kaart, kuigi Messi oli minemas üks-üks ja Godin viimane kaitsja. Karistuslöök 18 meetrilt Barcelonale ja Messi otsustab rihtida ülemist nurka, ent lööb üle.

00:50
MisterChiping

FCB 1-0 ATM (88') - Messi missed the 14th penalty in his career and scored on the rebound to make Atleti his favorite opponent (22 goals)

Messi eksis karjääri jooksul penaltiga juba 14. korda...

00:49

Kohtunik Jose Luiz Gonzalez Gonzalezi tööpäev on olnud pingeline. Pikalt olid tema peale tigedad Barcelona mängijad, aga nüüd Atletico leer. Penalti oli siiski õige otsus. Juanfrani viga oli selge.

00:47

Barcelona juhib 1:0!

Atletico väravavaht Jan Oblak tõrjub värava keskele suunatud Lionel Messi penalti, aga pall põrkab vaid mõne meetri kaugusele ning esimesena on jaol Messi ise, kes eksimuse paikab ja viib Barcelona 85. minutil juhtima.

00:44

Penalti Barcelonale!

Lionel Messi karistuslöök takerdub müüri ja lahtise palli pärast võideldes niidab Juanfran jalust Sergio Busquetsi. Kindel penalti.

00:41

Luis Suarez protesteerib kolme minuti jooksul teist korda ja väga ägedalt ning kohtunik Jose Luiz Gonzalez Gonzalez (ongi selline nimi) annab uruguailasele kollase. Minut hiljem saab selle ka Javier Mascherano. Samuti protesteerimise eest. Camp Nou publik on vilemehe peale marus!

00:39

77. minutil otsustab Barcelona peatreener Jose Enrique, et aeg on küps vahetuseks nr 1. Selle käigus eemaldab ta väljakult Ivan Rakitici, keda asendab ülikogenud Xavi Hernandez. Aga ikkagil lõhnab 0:0 järele, sest kumbki pole jätkuvalt valmis värava nimel piisavalt riskima.

00:36

74. minutil teenib Barcelona oma kuuenda nurgalöögi, mis mängitakse lühikeselt lahti. Mõne söödu järel avaneb löögisektor Andres Iniestale, kes tulistab nii umbes 25-lt meetrilt, aga Jan Oblak püüab kindlalt.

00:29
00:28

Madridi Atletico väravavaht Jan Oblak püüab palli Gerard Pique suureks pahameeleks.

00:27

Midagi väga põrutavat meeskonnad praegu platsil korraldada ei suuda. Ei uimerdata, proovitakse, aga kumbki pole nõus eriti riskima ja nii teineteist tasa lülitataksegi.

66. minutil teeb Atletico teise vahetuse, kui Antoine Griezmanni asendab Raul Garcia. Barcelona peatreener Luis Enrique pole vahetusi teinud.

00:20

Hispaania karikavõitjaks on kõige enam kordi (26) tulnud FC Barcelona. üllatuslikul kombel ei hoia pingerea teist kohta Madridi Real, vaid Bilbao Atheltic (23 karikavõitu). Real on 19 võiduga kolmas ja Madridi Atletico 10 võiduga neljas.

Veel on Hispaania karikavõitjaks tulnud Valencia (7), Real Zaragoza (6), Sevilla (5), Espanyol (4), praeguseks tegevuse lõpetanud Real Union (4), Real Betis (2), La Coruna Deportivo (2), Real Sociedad (2), Arenas (1) ja Mallorca (1).

00:15
Ott Järvela

Camp Nou staadionil viibib tänast mängu vaatamas 62 225 pealtvaatajat. Võrdluseks olgu öeldud, et 11. jaanuaril samade meeskondade vahel samas kohas toimunud Hispaania meistrivõistluste mängu jälgis 81 658 inimest. Camp Nou mahutab aga sootuks 98 000 pealtvaatajat. Miks Barcelona fännid ei käi vaatamas mänge, kus nende vastaseks Hispaania valitsev meister?

00:05

Teine poolaeg on alanud!

Atletico teeb vahetuse - ründes mängib teisel poolajal Fernando Torrese asemel Mario Mandzukic.

23:55
MisterChiping

FCB 0-0 ATM (HT) - Every Barca-Atleti Copa match that went to half 0-0 has ended scoreless (1948 in Les Corts, 1982 and 1986 in Camp Nou)

Iga Barcelona - Atletico kohtumine karikasarjas, mis on läinud poolajale 0:0 seisul, on väravateta viigiga ka lõppenud. Kas täna läheb neljandat korda nii?

Loe rohkem