HC Kehra alistas käsipalli Eesti meistriliiga 13. voorus HC Viljandi 27:25.Foto: TEET MALSROOS
Käsipall
21. jaanuar 2015, 20:25

REPORTAAŽ ja GALERII | Mulgid olid Kehra hammustamisele väga lähedal, aga natuke jäi siiski puudu

Käsipalli Eesti meistrivõistluste 13. voorus alistas tiitlikaitsja HC Kehra koduväljakul 27:25 tänavuse käsipallihooaja komeedi, detsembris Eesti karikavõitjaks kroonitud Viljandi HC.

Põhiturniiri 13. vooru kohtumise eel oli tabeliseis selline: Kehral 22, Põlval ja Viljandil 20 punkti. Õhus seega võimalus, et poolteist tundi hiljem valitseb Eesti meistriliigas kolmikjuhtimine. Selle jaoks pidanuks Põlva Serviti alistama Valga Kävali, milles kahtlus puudus, ja Viljandi saama jagu Kehrast.

Selles polnuks midagi väga imelist, sest karikasarjas oli Viljandi tänavu juba Kehra alistanud. Servitist on jagu saadud nii karika- kui ka meistrisarjas. Viljandi alustaski lõbusalt. Põhiväravavahi Mikola Naumi mängukeelu tõttu Kehra väravat kaitsnud Mikk Aasmaa end mulkide visetele ette ei saanud ning kogenud Kristo Järve väravate toel asus Viljandi 7:5 juhtima. Kehra vastas 4:0 spurdiga ja juhtis peagi 12:8.

Viljandi vähendas vahe 12:14-le, ent poolaja viimane rünnak jäi Kehrale. Valitsev Eesti meister võttis selle eel ka mõtlemisaja, ent korraliku viske asemel sooritati hädine, mille Viljandi puurivaht Rasmus Ots püüdis. Kiire sööduga leidis ta rünnakule sööstnud Ott Varik, kes tabas paar sekundit enne sireeni ja vaheajaks oligi Kehra edu sulanud 14:13 peale.

Teine poolaeg kulges punkt-punktis kuni seisuni 17:17. Siis jäi Kehra vähemusse, aga arvulist ülekaalu Viljandi enda hüvanguks pöörata ei suutnud ja 40 minuti täitudes oli tablool Kehra 19:17 eduseis. Pidu polnud pikk – Karl Toomi ja Kristjan Kooviti tabamused seadsid nobedasti viigi majja. Jätkati taas punkt-punktis.

49. minutil eemaldati kaheks minutiks 21:20 eduseisus olnud Kehra ukrainlasest joonemees Viktor Skrpjak. Käsipallis maksab rusikareegel, et arvuline ülekaal liigitub õnnestunuks, kui meeskond võidan selle vähemalt kahe väravaga. Seda Viljandi ei suutnud, aga Toomi võimsast pommviskest tehti 21:21 seisuks küll.

Seejärel viis Koovit Viljandi ette, aga uue aasta alguses poole-aastase pausi järel Kehraga taasliitunud paremäär Jürgen Rooba efektse kaarviskega jalule 22:22 viigi. Aasmaa peatas järjest kaks Viljandi rünnakut ning tõrjete abil teenitud kiirrünnakud realiseeris 11kordne Eesti meister kindlalt ja juhtis seitse minutit enne lõppu 24:22.
Peagi lisati 25. värav ja sellest plindrist ühe oma põhitegija, näpuluumõra tõttu matši kõrvalt vaadanud Karl Roosna abita mänginud Viljandi enam välja tulla ei suutnud. Jõuti küll kahel puhul Kehrast värava kaugusele (25:24 ja 26:25), aga viigini mitte).

Kehra jäi 30 sekundit enne lõppu Skrpjaki eemaldamise läbi arvulisse vähemusse, aga 27:25 edu pidas ja tiitlikaitsja sai tabelisse hooaja 12. võidu. Viljandi küll kaotas, aga nende südikas esitus oli järjekordne signaal, et kevadises play-off'is tuleb neli aastat järjest finaalis mänginud Kehral ja Servitil Viljandiga tugevasti arvestada.