Kristjan Ilves. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
22. jaanuar 2015, 07:00

Kristjan Ilvest kimbutas juunioride MMi eel kerge haigus (1)

1. veebruaril Kasahstanis algavateks juunioride maailmameistrivõistlusteks valmistuv kahevõistleja Kristjan Ilves pidi kerge haiguse tõttu kolmeks päevaks treeningutest loobuma.

Ilvese sõnul tundis ta juba eelmise nädala lõpus toimunud Seefeldi MK-etapi eel kerget väsimust. "Küllap lõi seetõttu ka haigus välja," rääkis Tambet Pikkori hoolealune.

"Palavikku õnneks ei tekkinud, aga mind kimbutasid nohu ja köha, mis muutsid enesetunde kehvaks."

Täna loodab Ilves pärast haigusest kosumist teha esimese tugeva treeningu. Eile käis ta jalutamas ja sörkimas. "Ma ei tahtnud veel suusatama minna, vältisin külma õhu ahmimist kopsudesse," lausus Ilves. "Tähtsad võistlused on kohe tulemas, pean tervise korda saama."

Almatõs on Ilvese etteasted 4. ja 6. veebruaril. Kahe talve tagusel juunioride MMil pronksmedali saanud 18aastane sportlane ihkab tänavugi pjedestaalile jõuda.

"Medaliplaan on meil endiselt olemas," mõtiskles Pikkor. "Aga medali järele lähevad mitu teist meestki, nii et eesmärgi täitmine pole lihtne. Poodiumile jõudmiseks peab Kristjanil kõik täielikult õnnestuma."

Tänasest pühapäevani treenib Ilves Otepääl, esmaspäeval algab viiepäevane laager Saksamaal Oberstdorfis. Kasahstani sõidab ta 31. jaanuaril.

Pärast juunioride MMi saab Ilves kaks nädalat valmistuda Falunis peetavaks täiskasvanute MMiks, kus peale tema esindavad Eestit vennad Kail ja Han Hendrik Piho ning Karl-August Tiirmaa.

Vennad Pihod sõitsid üleeile Jaapanisse ning osalevad reedel Sapporo MK-etapil.

1. veebruaril võistlevad Kail Piho ja Tiirmaa maailma karikasarjas juba Itaalias Val di Fiemmes.