Sebastian Ogier. Foto: AFP / Scanpix
Auto-Moto uudised
22. jaanuar 2015, 07:00

Kes peataks Sebastien Ogieri? (2)

Üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb on täna algaval Monte Carlo rallil taas stardijoonel ja eilsel testikatsel oli ta valitsevast tšempionist Sebastien Ogierist 1,1 sekundit kiirem.

Ent isegi kui Loeb suudab kitsastel mägiteedel rallimaailma viimase kahe aasta valitseja alistada, on tema hooaeg sellega ka lõppenud. Kes suudaks ülejäänud 12. etapil status quo murda?

M-Spordi meeskond on kiidelnud, et Elfyn Evansi ja Ott Tänaku kasutada on tänavu ajaloo kiireim Ford Fiesta mudel ning arendustööd on teinud ka teised tehasemeeskonnad, Citroën ja Hyundai.

Siiski on kõige ilmsem monotoonsuse murdja Ogieri enda meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala. Juba möödunud hooajal näitas ainsa soomlasena WRC-konkurentsi alles jäänud Latvala, et on võimeline kolleegi kimbutama ning vaid rumal eksimus Saksamaa ralli esikohal sõites ei lubanud fännidele hooajalõputrillerit.

Prohmaka kordumise vältimiseks on Latvala palganud endale abiks kunagi Marcus Grönholmi tšempioniks aidanud psühholoog Cristoph Treieri ning mehe siht on selge: "Ma tahan aasta lõpus saada maailmameistriks!"

Tähtsaimate reeglimuudatustena on tänavu jõustunud raadiosidekeeld (meeskonnad ei tohi sõitjatele keset kiiruskatset vaheaegu teatada) ning uuendatud stardijärjekord (MM-arvestus määrab vaid avapäeva järjestuse, edasi vaadatakse ralli paremustabelit, kus liider stardib "kuuma grupi" viimasena).