Põlva Serviti käsipallimeeskond kohtub veebruaris eurosarjas Ukraina klubiga ZTR Zaporižja.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
22. jaanuar 2015, 17:01

Sõda Ukrainas muudab Serviti eurosarjamängu toimumispaika

Üheksakordne Eesti käsipallimeister Põlva Serviti kohtub veebruaris tugevuselt kolmanda eurosarja Challenge Cup 1/8-finaalis Ukraina klubiga ZTR Zaporižja, kes ei saa aga Venemaa sõjalise sissetungi tõttu Servitit koduväljakul võõrustada.

Zaporižja ei asu küll otseses sõjapiirkonnas, aga siiski piisavalt lähedal Donetskile, et Euroopa Käsipalliliit (EHF) seal mänge pidada ei luba. Seetõttu võõrustavad ukrainlased Servitit kodulinnast 1200 lääne pool, Slovakkia piiri ääres asuvas Uzgorodis.

"ZTR on suurte traditsioonidega klubi ja kodumängu loovutamine pole nende jaoks variant (käsipalli eurosarjades juhtub sageli, et üks klubi loobub rahalise hüvitise eest kodumängust ja mõlemad matšid peetakse võõrsil – toim). Nad mängivad seal, kus EHF lubab, aga kindlasti Ukrainas," selgitas olukorda Serviti peatreener Kalmer Musting.

Servitile reisiplaanidele mõjub Uzgorodis mängimine hästi. Isegi suurepäraselt. Niikuinii Lõuna-Eesti kodulennujaamaks olema kippuvast Riiast läheb otselend Kosicesse, kust on Ukraina piirlinna Uzgorodi ainult 100 km bussisõitu. Selle reisini on aeg kuu – Zaporižja külastab Põlvat 14. veebruaril ja kordusmäng peetakse nädal hiljem.

Serviti vormikõver liigub Mustingu hinnangul õiges suunas. Kui eelmise nädala keskel saadi Viljandi käest 29:30 lüüa, siis nädalavahetusel naasti Valgevenest kolme väärtusliku Balti liiga punktiga, kui Minski SKAga viigistati ja Bresti Meškovit võideti.

"Eufooriaks põhjust ei ole, aga mängu kvaliteet paraneb. Hinge on rohkem sees ja peame järgneva kuu jooksul suutma end rohkem trimmi tõmmata. Treeningutel on tunda, et mehed teavad: tähtsad mängud tulevad," rääkis Musting.

Reede õhtul peab Serviti kontrollmängu Põlvas laagerdava HC Peterburiga (Venemaa hõbe) ja järgmisel nädalal võõrustatakse Eesti meistriliigas Kehrat.