Tanel Tein. Foto: ALDO LUUD
Korvpall
22. jaanuar 2015, 12:23

Tanel Tein Rocki lisaaja võidust: pulss läks väga kõrgeks (1)

Eile sünnipäevalauas istunud Tanel Tein elas TÜ/Rocki heitlusele Eurosarjas Saraatovi Avtodori vastu kaasa laualina varjus nutitelefoni kaudu, lisaaega suurt ei näinudki. Kuid emotsioon ja pinge haarasid tedagi.

"Selle põgusa aja jooksul, mis ma mängu lõppu nägin, käis vähemalt viis korda peast läbi mõte, et nüüd on mäng tehtud, aga ikka ronis Avtodor järgi või mööda...," vahendab basket.ee endise tippmängija emotsioone. 

Ta jätkas: "Oli vist nii, et viimase kolme-nelja minutiga panid meeskonnad kahepeale 30 punkti. Ma ei tea, aga kui kogu mäng oli selline, siis oli tegu küll äärmiselt nauditava ja haarava korvpalliga. Seal oli vist korra viimastel minutitel selline olukord, et Rock tabas 30 sekundi jooksul viigiseisult kaks kolmest, aga oli kohe jälle ise taga. Pinge läks nii suureks, et raske oli seal pidulauas istuda. Uskumatu lõpp!"

Tein soovib tunnustada meeskonna head närvi ja Rocki Gert Kullamäe ajal saavutatud välisvõite. "Kui meenutada, siis on neid tulnud läbi mitme eurohooaja. Siin mängib kindlasti rolli Gerdi enda pikaajaline kogemus mängijana piiri taga. Sealt tuleb ka ilmselt see, et ei visata püssi põõsasse ja usutakse lõpuni oma õnne ja võimalusse."

Tein on pidanud osasid tänavusi Rocki mänge kommenteerima ka televaatajatele. "Paljusid mänge näeb Delfist, osasid vaatan hallis kohapeal, nii et üldiselt olen mängupildiga kursis. Kõige olulisem on tänases seisus just Rocki rünnakujoonis. Ühe mängu ja hea tabavuse põhjal ei saa liiga suuri järeldusi teha – et see oleks nüüd nagu korras. Aga see on tõsi, et Rocki rünnak sõltub suuresti normaalsest visketabavusest, seda just eemalt."

Ta lisab: "Ses üldises joonises on olulised muidugi lisakäigud, nagu Joosep Toome on seda viimastes mängudes näidanud. Neid on veel: Timo Eichfuss on toonud variante juurde, Augustas Peciukevicius ja Gert Dorbek on mõlemad teravusteloojad ja nende korvisöödud on sageli just seest välja, mis teeb vastase elu päris raskeks. Tanel Soku tempomuutused on teretulnud, ta võib mängida nii väga aeglaselt kui päris kiirelt. Nii et lootust on, aga iga mäng on uus olukord."