Eesti naisvehklejate esinumber Erika Kirpu. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Vehklemine
22. jaanuar 2015, 19:52

Eesti vehklemisnaiskonna pühapäevane lõplik koosseis pole veel paigas

Eesti naisvehklejad jõudsid täna Barcelonasse, kus järgmisel kolmel päeval peetakse järjekordne MK-etapp. Reedel ja laupäeval toimub individuaalne, pühapäeval naiskondlik võistlus.

Barcelonasse sõitsid Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Embrich, Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Nelli Paju. Millises koosseisus Eesti naiskond pühapäeval rajale läheb? Kas samas, mis viimati Pekingis (Kirpu, Beljajeva, Embrich, Lehis)? Või on plaanis mingid muutused?

Peatreener Kaido Kaaberma kaarte avada ei soovinud. "Lõplik otsus on veel tegemata. Enamvähem on koosseis mu peas paigas, aga ei soovi seda praegu avalikustada. Individuaal-võistlus võib otsust mõjutada. Vaatame laupäeval, milline on naiste tervis vorm."

Üle pika aja pääseb MK-etapil otse põhitabelisse ehk 64 parema sekka vaid üks Eesti vehkleja – mullune MM-pronks Erika Kirpu. Rohkem Eesti naisi maailma edetabeli 16 parema sekka ei kuulu ja nii tuleb ülejäänutel alustada võistlust reedesel alagrupiturniiril. "Ma ei näe selles mingit traagikat. 16 paremat on alagrupist küll vabastatud, aga see-eest saavad ülejäänud end alagrupis lahti vehelda," märkis Kaaberma.

Barcelona MK-etapp on viimane, mille tulemused ei mõjuta kvalifitseerumist 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele.