Tallinna Flora alistas Lilleküla jalgpallihallis peetud treeningmatšis 1:0 Tallinna Levadia.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
23. jaanuar 2015, 21:03

GALERII: Luigend sai punase ja silitas kohtuniku põske, aga Flora alistas Levadia 1:0 (1)

Jalgpalliliidu sisehalliturniiril kohtusid reede õhtul Eesti kaks kõige edukamat jalgpalliklubi – 9kordsed meistrid Tallinna Levadia ja Tallinna Flora. Mängu võitis Flora 1:0.

Kohtumise ainus värav sündis 31. minutil, kui Levadia kaitsjad Viktor Tolbuzov ja Artur Pikk keskjoone kandis pika palli nimel võideldes kokku jooksid ja avasid seeläbi Flora ääreründajale Rauno Allikule vaba tee Levadia värava suunas.

Alliku lahendas olukorra hästi. Ta meelitas väravavahi Aleksei Širokovi väravast välja ja lükkas siis söödu toeks olnud Andre Frolovile, kes palli tühja võrku toimetamisega ei eksinud.

Kohtumises enim kõneainet pakkunud sündmus juhtus 39. minutil, kui Karl-Eerik Luigend teenis Levadiale tehtud vea eest kollase kaardi, mis ajas Flora keskpoolkaitsja aga täkku täis. Ta jätkas sõnelemist Ilja Antonoviga ning teenis otsa ka punase kaardi (kohtunik Andrei Karhu näitas otse punast, jalgpalliliidu kodulehel olevas protokollis on märgitud, et eemaldamine tuli teise kollase kaudu). Eemaldamise järel aplodeeris Luigend kohtuniku nina ees ja silitas korraks tolle põske.

Flora mängis esimese poolaja lõpuni vähemuses, aga peatreenerid Norbert Hurt ja Marko Kristal leppisid vaheajal kokku, et teisel poolajal võib Flora jätkata täiskoosseisus, sest tegu on treeningkohtumisega, kus punkte ei loeta ja kus mõlema meeskonna eesmärgiks saada võimalikult head sparringut. Teisel poolajal avanesid parimad võimalused vahetusest sekkunud Flora ründajal Irakli Logual, aga väravaid rohkem ei löödud.

Levadia peatreener Marko Kristal võttis oma meeskonna heitliku mängupildi kokku nii: "Meeskond pole veel kokku saadud. Otsime mängijaid. Muidugi tahaks, et asjad oleks juba paigas, aga küll ta saab. Tõsi, mida varem koosseisu komplekteeritud saad, seda enam jõuaks hooaja alguse eel kokku mängida."

Flora peatreener Norbert Hurt: "Osa meeskonnast on sõjaväes, osa koondisega Peterburis. Eks hooaja-eelsed mängud ongi sellised. Luigendile ei lugenud sõnu peale, vaid ütlesin, et oleme ikka samal poolel rindejoont. Peame õppima meeskonnana oma emotsioone paremini talitsena."

Flora on halliturniiril võitnud kõik kolm kohtumist. Eelnevalt oldi jagu saadud Nõmme Kaljust 2:1 ja Tallinna Infonetist 3:0. Varem Paide Linnameeskonnast 4:3 jagu saanud ja Sillamäe Kaleviga 2:2 viigi teinud Levadia sai kirja esimese kaotuse.