Vehklejad Julia Beljajeva ja Irina Embrich ei pääsenud Barcelona MK-etapil põhitabelisse ehk 64 parema sekka.Foto: TEET MALSROOS
Vehklemine
23. jaanuar 2015, 21:55

TOHOH! 8kordne tiitlivõistluste medalivõitja Embrich ja eksmaailmameister Beljajeva ei pääsenud kvalifikatsioonist edasi (7)

Vehklemise naiste epee MK-etapil Barcelonas tabas Eesti naiskonda ebameeldiv üllatus, kui kaks naiskonna kaks tugevat liiget ei suutnud läbida kvalifikatsiooni ja jõuda 64 parema sekka ehk laupäevasele põhivõistlusele.

Kui Erika Kirpul oli koht põhitabelis lunastatud, sest ta kuulub maailma edetabelis 16 parema sekka, siis ülejäänud viis naist - Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, Nelli Paju - pidid alustama valikvõistluselt.

Kuusk ja Lehis suutsid selle edukalt läbida, aga ülejäänud kolm Eesti vehklejat kahjuks mitte. 8 tiitlivõistluste medalit võitnud Embrich kaotas eelringis Francesca Boscarellile (Itaalia) 10:15 ja eksmaailmameister Beljajeva jäi 13:15 alla Catharina Kockile. Paju jõudis Embrichist ja Beljajevast ringi võrra kaugemale, aga kaotas põhitabelisse pääsu otsustanud matšis 14:15 Corinna Lawrence'ile (Suurbritannia).

Põhiturniiril kohtub 40. asetusega Kuusk avaringis 25. asetusega Jelena Šašarinaga (Venemaa). 20. paigutusega Lehise vastaseks on 45. asetusega Ricarda Multerer (Saksamaa) ja 4. paigutust omav Kirpu vehkleb 61. asetusega Isabel di Tellaga (Argentina).