Tyrese Rice teenis kevadel Euroliiga finaali MVP auhinna ja kolis seejärel Himkisse.Foto: OLIVIER MORIN
Korvpall
24. jaanuar 2015, 07:00

Euroliiga MVP asub homme Tallinnas Kalev/Cramot murdma

Homme võõrustab BC Kalev/Cramo korvpalli Ühisliigas Himkit, kes jätkab Tallinna väisavate suurklubide kaskaadi. Himki on Ühisliigas võitnud juba 10 mängu järjest ja asub kokku 13 võiduga teisel kohal, ainus kaotus on saadud liidrilt Moskva CSKA-lt.

Taas on Soome lahe teiselt kaldalt oodata külla põhjanaabritest fänne, sest riigi parim korvpallur, ka sügisesel MMil säranud Petteri Koponen kuulub Himki liidrite sekka. Tagaliinis on sama särav kuju mullu Tel Avivi Maccabi Euroliiga võitjaks vedanud Tyrese Rice'i näol, mees ise valiti MVPks.

Ega teisedki tegijad (Marko Popovic, Sergei Monja, Tyler Honeycutt, James Augustine, Joffrey Lauvergne) kehvemad ole, leedulasest Souli olümpiavõitja Rimas Kurtinaitise juhendatava meeskonna eesmärgiks on esikoht nii Ühisliigas kui ka EuroCupil (vahegrupis on 3 esimesest mängust võidetud 2).

VTB Ühisliiga tegi mõne päeva eest võistluse esimesest ringist statistikakokkuvõtte ning Himki on liiga parima rünnakuga meeskond! Himki on 75 arvestuslikku pallivaldamist realiseerinud 88,6 punktiks. Kalev on paraku selle arvestuse viimane (72,1 punkti). Turniiritabelis on aga Eesti meistri seis parem – 15 mängust 5 võitu ja 12. koht.

Seekord mängitakse Rocca al Mare suurhallis, kohtumine algab homme kell 16.30.