Leedulane Robertas Freidgeimas (keskel) sai eilses mängus Floraga kollase kaardi, aga lepingut Levadia talle ilmselt ei paku. Foto: Arno Saar
Jalgpall
24. jaanuar 2015, 07:00

Valitseva jalgpallimeistri Levadia suur mure – kaitseliini pole (4)

Novembris teist aastat järjest Eesti jalgpallimeistriks kroonitud Tallinna Levadia olukord poolteist kuud enne uue hooaja algust on murettekitav – kaitseliin on sisuliselt komplekteerimata.

Meistriks tuli Levadia kaitseliiniga Artur Pikk – Artjom Artjunin – Toni Tipuric – Maksim Podholjuzin, kellest on klubis jätkamas vaid Pikk. Artjunin siirdus Rumeeniasse, Tipuric otsib tööd mujal (ja ilmselt Levadia teda väga ei taha kah) ning Podholjuzin sai kihlveopettustes osalemise eest kaheaastase võistluskeelu.

Seetõttu on Levadia kõigis kolmes halliturniiril peetud kohtumises katsetanud erinevaid kesk- ja paremkaitsjaid. Eilses mängus Tallinna Floraga, mis Andre Frolovi 31. minuti väravast 0:1 kaotati, mängisid kaasa sloveen Matej Centrih ja leedukas Robertas Freidgeimas.

"Komplekteerime edasi," andis peatreener Marko Kristal pärast mängu mõista, et midagi säravat ta emma-kumma mehe etteastes ei täheldanud ja lepingut neile eeldatavasti ei pakuta.

Nädal varem Sillamäe vastu katsetas Levadia slovakki Ivan Pechat, kelle kohta lausus Kristal toona, et "kui peaks õnnestuma ta siia jätta, siis ta oleks meile väga oluline mängumees", aga lepingust pole Levadia raporteerinud. Jaanuari alguses, kui võideti 4:3 Paidet, jättis enam-vähem mulje Läti keskkaitsja Vitalijs Smirnovs.

Aga lepinguid pole Levadial ühegi meistriliiga tasemel keskkaitsjaga. Kahes järjestikuses treeningmatšis on seal tegutsenud 24aastane Viktor Tolbuzov, kes oli mitu aastat tippjalgpallist eemal, aga liitus mullu suvel Levadia duubliga, ent tema loomulik positsioon on poolkaitses.

"Meeskond ei ole veel koos. Otsime edasi. Muidugi tahaksin, et koosseis oleks paigas ja küll ta saab paika, aga mida varem see õnnestub, seda enam saab hooaja alguse eel kokku mängida," võttis Kristal olukorra kokku.

Levadia alustab hooaega 3. märtsil superkarikafinaaliga, kus vastaseks esiliigasse kuuluv Tartu Santos. Meistriliigas peetakse esimene mäng 6. märtsil, vastaseks Tallinna Infonet.