MAGUS: Siim Sellis pääses ülinapilt 30 parema sekkaFoto: MARI LUUD
Talisport
24. jaanuar 2015, 15:10

Kümmeli ja Sellise laeks Rõbinski uisusprindis jäi veerandfinaal (4)

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkus Venemaal Rõbinskis sõidetud vabatehnikasprintidega. Kohal oli ka kaks Eesti sportlast ning nii Peeter Kümmel kui Siim Sellis suutsid end murda 30 parema sekka ehk veerandfinaali. Sealt edasi meie mehed paraku enam ei pääsenud

Kvalifikatsiooni võitis kohalik mees Sergei Ustjugov, Kümmel kaotas talle 10,45 sekundiga ja sai 28. koha. Hoopis napilt läks aga Sellisel: temal kogunes kaotust Ustjugovile 11,11 sekundit, millega jäi algselt koos venelase Artur Petroviga jagama 30.-31. kohta, kuid tuhandike(!) võrdluses osutus meie mees Petrovist paremaks ja nii veerandfinaali ikkagi Sellis, Petrovile jäid aga tühjad pihud. Seejuures mahtusid kohad 30.-34. 0,02 sekundi sisse!

Siim Sellis tuli rajale kohe esimeses veerandfinaalis, kus jäi selgelt viimaseks ehk kuuendaks, kaotust sõidu võitnud norrakale Emil Iversenile kogunes 3,44 sekundit. Peeter Kümmel oli viimases sõidus, kus sai viienda koha, kaotades esimesena finišijoone ületanud Itaalia ässale Federico Pellegrinole 1,76 sekundiga.

Pellegrino võitis lõpuks ka finaali - see oli itaallase jaoks juba kolmandaks järjestikuseks uisusprindi võiduks - edestades Ustjugovit 0,69 ja Andrei Parfenovit 0,77 sekundiga.

Naistest võttis võidu rootslanna Jenny Öberg, kes edestas finaalis venalannat Natalja Matvejevat 0,69 ja šveitslannat Laurien van der Graafi 0,76 sekundiga.