Kas Tartu Tammeka leiab endale uue Pato (pildil paremal)?Foto: MARGUS ANSU (POSTIMEES/SCANPIX)
Jalgpall
24. jaanuar 2015, 16:54

Tammeka otsib kongolaste seast uut Patot (1)

Tartu Jalgpallikool Tammeka testib alates reedest nelja Kongo Vabariigist pärit jalgpallurit. Testitavad mängijad näitavad oma oskusi nii treeningutel kui Tallinnas EJL jalgpallihallis toimuvates kontrollmatšides, teatab klubi oma koduleheküljel.

“Nii nagu mullugi, on Tammeka selgroog meie enda vutimehed, Tartu ja Lõuna-Eesti parimad jalgpallurid,” selgitas Jalgpallikooli mänedžer Kaarel Kiidron algava hooaja komplekteerimise põhimõtteid. Kiidroni sõnul testitakse välismaalasi eesmärgiga täiendada meeskonda võimalusel sellise mängijaga, keda hetkel Tartust ei leia.

“Meie ülesandepüstitus on, et kas me leiame järgmise nii-öelda Pato [Guinea koondise ründaja Ousmane Barry, kes mängis Tammekas 2012.a sügisel - toim]? Me otsime mängijat, kes annaks midagi juurde Premium liigale ja Tartu jalgpallile. Kui me testitavate seast sellise tasemega vutimeest ei leia, nad Tartus ei jätka.”

Kiidroni sõnul järgib klubi testimisi läbi viies mõistliku majandamise poliitikat: “Meie sõnum mängijate esindajatele on olnud, et me anname sportlastele võimaluse oskusi näidata, kui nemad kannavad kõik jalgpallurite kulud.”

Tammekas viibivad hetkel testimisel kaitsja Ronald Mpassi, keskpoolkaitsjad Magellan Mbongui ja Don Oneill Argeldain Kayat ning äärepoolkaitsja Ted Merly Mouyitou Biyekele 

Läbi aegade on Tammekas mänginud kümmekond väljaspoolt Euroopat pärit jalgpallurit. Kõige pikemalt neist Kongo Vabariigist pärit keskpoolkaitsja Maxime Mboungou, kes esindas Tammekat kõrgliigas aastatel 2012-2013 kokku 39 matšis ning lõi kaks väravat. Jõuline ja kiire guinealane Ousmane “Pato” Barry lõi 2012. hooajal kuues matšis neli väravat.

Tähelepanuväärsetest leegionäridest võib mainida ka 2005. aastal Tartus pallinud brasiillast Marcelo Gomest (07.06.1977), kes lõi 17 liigamängus neli väravat, neist kaks ülitähtsates derbimatšides Tartu Merkuuri vastu.

Tartu Jalgpallikool Tammeka esindusmeeskond saavutas 2013. aastal Premium liigas seitsmenda koha. Algava hooaja eesmärk on positsiooni koha võrra parandada.