Erich Teigamägi ja Margus Hunt.Foto: Arno Saar
NFL ameerika jalgpalli liiga
24. jaanuar 2015, 17:57

Margus Hunt tulevikust: "NFLis on peale Cincinnati Bengalsi veel 31 meeskonda." (11)

Endist kettaheitjat, praegust Ameerika jalgpallurit Margus Hunti näeb kodumaal kui kuuvarjutust. Täna jõudis Cincinnati Bengalsi klubis igapäevaleiba teeniv kaitsja üle pooleteise aasta taas Eestisse. "Kodus on alati hea olla. Ootusärevus oli ikka sees," ütles vägilane lennujaamas Õhtulehele.

Hundi teine aasta profiliigas NFL sai otsa jaanuari algul, kui Cincinnati Bengals kaotas play-offi avaringis Indianapolise Coltsile 10:26.

Vaatamata vara lõppenud play-off-seeriale ja kahele sügisel üle elatud vigastusele, on Hundi sõnul põhjust hooajaga rahule jääda. "Ma ise arvan küll, et läks hästi. Vigastustega oli nii ja naa, aga üldiselt oli mu enesetunne hea ning ka treeningud läksid hästi. Kui mängu sain, oli muidugi ka künklikke momente, aga üldiselt on tunne positiivne," võttis eestlane viimased kuus kuud kokku.

Miks nii vähe platsil?

Statistiliste näitajate poolest pole rahuloluks põhjust: Hundile jagus mänguaega täpselt tosinas mängus, mille jooksul ta tõmbas palliga vastase maha seitsmel korral. Kahel puhul oli selleks mängujuht, ehk eestlane sai kirja sacki. Võrreldes debüüthooajaga olid numbrid küll kaks korda paremad, ent ootused olid veelgi suuremad.

"Muidugi on vähe," tõdeb Hunt, et seitse mahatõmbamist ei ole just hiilgav number, "aga nii palju kui ma mänguaega sain, siis sellel kohta väga hull ka ei ole."

Nimelt ei pääsenud eestlane möödunud hooajal kogenumate kolleegide varjus just ülemäära tihti platsile. Õhtuleht kirjutas detsembri lõpus, et üheks põhjuseks on treenerite rahulolematus meie mehe arenguga, ent selle väite lükkab Hunt ümber: "Ma olen treeneritele öelnud, et kui nad mind ei usalda, siis räägime sellest. Pole mõtet asju vaiba alla lükata! Kui mul on midagi tegemata, andke teada ja teen selle ära. Nad ütlesid, et kõik on praegu hästi ja midagi otseselt valesti pole ma teinud."

Hundi arvates on tema vähese mänguaja taga vanemate kolleegide võim: meeskonnasiseses järjestuses meie mehest ees olevad kaitsjate lepingus on klauslid, kus platsil veedetud minutitest sõltuvad preemiasummad ning nad üritavad kvooti täita.

Kas Hunt saab järgmise konkurendi?

Midagi peab Bengals muutma. Varem NFLi parimate sekka kuulunud kaitseliin kaotas möödunud hooaja eel liider Michael Johnsoni ning Hunt ja teised mängijad ei suutnud tekkinud tühimikku täita – nii lubatud söödu- kui sööstumeetrites oldi 32 meeskonna seas 20. positsioonil. Vastaste mängujuht tõmmati kokku maha vaid 20. korral, mis oli liiga halvim tulemus.

Kuigi käesolev hooaegki pole NFLis veel lõppenud, käivad Bengalsi tegemisi kajastavate ajakirjanike seas arutelud, kuidas seisu parandada. Mõnede ekspertide arvates, oleks lahenduseks aprilli lõpus toimuva ülikoolimängijate valiku ehk drafti avaringis palgata endale mõni defensive end ehk Hundi positsiooni mängija.

"Kui võtavad, siis on väga hea – meil ongi mängijaid vaja!" muheleb Hunt, et tema konkurenti ei karda. Eestlase sõnul ei tasu nõnda varajasi arutelusid liialt tõsiselt võtta ja isegi, kui nii läheks, tema sihte see kuidagi ei muudaks: "Tuleb areneda ja paremini mängida – muud seal olla ei saa."

Hunti seob Bengalsiga nelja-aastane leping, ent just sügisel eesootav kolmas hooaeg on NFLis määrava tähtsusega, kus tuleb koduklubiga ära teenida rahakam pikendus. Muidu võivad eestlast kosima tulla ka teised meeskonnad. Kuigi Hunt on oma eluga Cincinnatis rahul, ei hakka ta lubama, et tema karjäär just seal jätkub.

"NFLis on peale Cincinnati veel 31 meeskonda," ütleb Hunt, et küllap ta andeid kusagil vajataks. „Ja kui keegi neist ka mind ei taha, tuleb mingi muu eriala leida. Aga selle peale ma küll nutma ei hakka, kui ma enam profiliigas NFL ei mängi."

Kõik spekulatsioonid klubivahetustest ja järgmisest hooajast on aga tulevikumuusika. Praegu on Hunt üle pooleteise aasta taas kodumaal ning ta kavatseb oma puhkust nautida. "Perega tahan aega veeta, sõpradega kokku saada – muud päevaplaanides ei ole," räägib ta oma kahest järgnevast nädalast.

Eestisse saabus Hunt üksinda, kihlatu Heather Myklebust jäi USAsse. "Naisel on vaja tööd teha ja tal polnud kahjuks piisavalt puhkusepäevi saada, et kaasa tulla," selgitas Hunt. Pulmad on noortel plaanis aprillis ning Hundi sõnul on tas väike ootusärevus juba sees.