Thomas AlsgaardFoto: KUVATÕMMIS
Talisport
25. jaanuar 2015, 20:06

Norra suusakuninga arvates on Petter Northugile liiga tehtud (2)

Endine Norra suusataja, viiekordne olümpiavõitja Thomas Alsgaard sõnas Norra rahvusringhäälingule, et Petter Northugi väljajäämine MM-koondisest oleks koondise tulemustele suur pauk. 

Norras on hetkel palju kõneainet tekitamas Northugi pääsemine MMile. Kuna Norra koondise reglement näeb ette, et suusataja, kes soovib osaleda Falunis toimuval MMil, peab kaasa tegema ka maa meistrivõistlustel Røroses, oli Northug sunnitud katkestama oma kõrgmäestikulaagri ning pöördus kodumaale tagasi. 

Viiekordse olümpiavõitja ning kuuekordse maailmameistri Thomas Alsgaardi arvates on Northugile veidi liiga tehtud.

"Kõik teavad, et Petter on võimeline heitlema kulla eest mistahes distantsil. See, et ta kõrgmäestikulaagri pidi katkestama, on kurb, kuid tal pole valikut. Ta tahab MMile minna ja usun, et ta saab sellega hakkama," ütles Alsgaard.

Northugi eesmärk on pääseda sprindikoondisesse, kuid konkurents on tihe. Kahel sportlasel - Erik Brandsdalil ja Ola Vigen Hattestadil - on koht samahästi kui kindlustatud, ülejäänud kandidaadid on Finn Haagen Krogh, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Petter Northug ja tema noorem vend Thomas.

"Petter võib olla klassikasprindis väga kiire. Me teame tema käekirja: Ta on maksimalist ja teeb võidu nimel kõike. Treenerid peavad tegema osava valiku, kuid teda oleks võimatu välja jätta," arvas Alsgaard.