Erika Kirpu pidi MK-etapil hüppeliigesevigastuse tõttu andma loobumisvõidu. Õnneks väga tõsise hädaga tegemist pole. Foto: ARNO SAAR
Vehklemine
26. jaanuar 2015, 07:00

Naisvehklejaid tabas Barcelona MK-etapil üks häda teise otsa

Palju tituleeritud vehklemise epeenaiskonda tabas nädalavahetusel peetud Barcelona MK-etapil rida ebameeldivaid üllatusi. Koondise peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul oli tegu eksimuste jadaga.

Esmalt ei suutnud eksmaailmameister Julia Beljajeva ja kaheksa-kordne tiitlivõistluste medalist Irina Embrich kvalifikatsioonist põhivõistlusele pääseda, siis lõi MM-pronksil Erika Kirpul välja hiljuti Haapsalu treeningulaagris saadud hüppeliigesevigastus ning ta pidi andma 32 parema seas loobumisvõidu. Tagatipuks sattus maailma edetabeli teine naiskond võistkonnavõistluse kaheksandikfinaalis kokku Šveitsiga, kellele jäädi alla suisa 29:45. Lõpuks saadi 9. koht.

Kui Erika Kirpul oli koht põhitabelis lunastatud, sest ta kuulub maailma edetabelis 16 parema sekka, siis ülejäänud viis naist – Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, Nelli Paju – pidid alustama valikvõistluselt. Ainsana läbisid kadalipu Lehis ja Kuusk, ülejäänud jäid mõnevõrra üllatuslikult 64 parema hulgast välja.

Kirpu nihestas jalga

"Julia kaotas soomlannale Catharina Kockile, kes on ju meie treeneri Peeter Nelise hoolealune – see oli ootamatu kaotus! Irina sattus vastamisi tugeva itaallannaga. Kui aus olla, siis mõlemad vehklesid väga kehvasti. Nii pole ammu juhtunud ning peab tõsiselt mõtlema, mis juhtunud on," tunnistas peatreener Kaido Kaaberma, et probleemile hakatakse lahendust leidma.

Maailma hooaja edetabelis teist kohta hoidva Kirpu vigastust ta aga üle ei tähtsusta. "See on väike nihestus. Ühe matši ta tegi ning sai 18.koha, kuid otsustas, et ei hakka riskima. Naiskonnavõistluses oli Erika varus, kuid ei olnudki põhjust teda sisse panna. Hädaolukorras oleks teda loomulikult kasutanud," arvab Kaaberma, et järgmisel kuul toimuval Buenos Airese MK-etapil on Kirpu kindlasti stardis.

Võistkonnavõistlusel kasutas Kaaberma taas kord Kaasani MMil naiskonnaga hõbeda teeninud Kuuse asemel juunioride maailmameister Lehist. "Seekord sai väga palju Katrinat proovida, ta täitis oma positsiooni ära, kuigi kohtumine Šveitsiga läks kõigil aia taha. Hiljem läks veidi paremaks," selgitas Kaaberma.

Nikolai Novosjolov teenis prantslastega hõbeda

Meeste epeevehklemise MK-etapil Heidenheimis sai eestlaste parimana individuaalvõistlusel Marno Allika 23. koha, Nikolai Novosjolov oli 40. ja Sten Priinits 43. Novosjolov näitas aga head vormi samas toimunud Euroopa klubide karikavõistlustel, kui teenis Prantsusmaa klubi Rodez Aveyroni koosseisus hõbeda.

Prantsusmaa vehklejate Jonathan Bonnaire, Fabrice Jeannet ja Daniel Jérentiga ühte võistkonda kuulunud Novosjolov alistas kaheksa parema seas 45:44 venelaste klubi Zvenigorodi Vulkani, seejuures oli otsustava torke tegija eestlane. Poolfinaalis oldi 45:36 üle Heidenheimeri klubist, kuid finaalis võeti vastu 40:45 kaotus teiselt Prantsusmaa klubilt Levalloisilt. Sama klubi koosseisus krooniti Novosjolov eelmisel aastal Prantsusmaa meistriks.