Foto: Facebook / Karl Kruuda
Auto-Moto uudised
26. jaanuar 2015, 07:00

Kruuda katkestas Soomes liidrikohalt

Karl Kruuda kihutab tänavu WRC2 sarjas Citro?n DS3 R5 masinaga. Esimese võistlusstardi uue sõiduvahendiga tegi ralliäss nädalavahetusel Rovaniemis Lapimaa rallil.

"Päris tore algus. Jõudu oli tal rohkem kui Superil (möödunud hooaja Ford Fiesta S2000 – toim). Viiekäigulise kastiga oli ka teistmoodi sõita," võttis ta kogemuse kokku.

Kahjuks pidid Kruuda ja kaardilugeja Martin Järveoja mootoriprobleemidega ralli viimasel kiiruskatsel esikohalt katkestama. "Tehnika-sport näitas meile oma halba külge. Niipalju, kui me oleme Citro?niga vestelnud, pole seda viga varem kunagi esinenud," rääkis piloot, et ehk ei astunud ta tänavu sama reha otsa kui mullu, kui eksperimenteerimine Peugeot 208 T6 autoga lõppes mitme katkestamisega.

Tavaliselt väga värvikireva masinaga ringi kihutav Kruuda roolis Lapimaal lumivalget autot. "Seestpoolt näeb see alati samamoodi välja. Aga tundus, et inimesed olid päris kurvad, et me polnud mingit uut lahedat lahendust teinud," muigas Kruuda, et 12. veebruaril algaval Rootsi MM-rallil on Citro?n ehk juba värviline. WRC2 sarja punkte eestlane seal ei kogu.