Kauri Kõiv. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
26. jaanuar 2015, 15:44

Kauri Kõiv haigestus enne kodust laskesuusatamise EMi: "Seis on s**t!" (4)

Kolme Eesti laskesuusatajat tabas enne kolmapäeval Otepääl algavaid koduseid Euroopa meistrivõistlusi tagasilöök, kui eile lõppenud Anterselva MK-etapil jäid haigeks Kauri Kõiv, Martin Remmelg ja Johanna Talihärm.

Triost kogenuim ja edukaim, 31aastane Kõiv, rääkis Õhtulehele, et esimesed haigusnähud tekkisid nädal varem Ruhpoldingu etapil. "Sealt hakkas see vinduma ja sellepärast otsustasin ka Anterselva sprindi vahele jätta. Eilses teatesõidus tahtsid treenerid, et ma ikka starti tuleks. Nagu näha oli, siis esimese ringi pidasin vastu, hiljem vajusin ära. EMile otsa vaadates on seis s**t, kui enne seda haigeks jääda," ütles Kõiv.

Mullu Oberhofi etapi sprindis 6. kohaga sähvatanud Kõiv tundis samas kohas paranevat minekut ka seal paar nädalat tagasi võistledes, aga edasise vormitõusu nurjas tervisehäda.

"Ei tea, kas neljapäevaseks 20 km distantsiks saan korda. Praegu lähen igatahes võistluseelsesse rutiini sisse ja hiljemalt kolmapäeval otsustan, kas jaksan 20 km läbi sõita. Aga kui juba starti lähen, siis tahan täiega panna. Meil on teisi mehi ka, kes tahavad võistelda ja niisama kelleltki kohta ära ei taha võtta," selgitas Kõiv oma plaane.

Koondise peatreeneri Janno Prantsu sõnul võistlevad neljapäeval Kõivu eemalejäämisel meestest ilmselt Indrek Tobreluts, Roland Lessing, Kalev Ermits ja loodetavasti Remmelg. Naiste 15 km sõidus peaks praeguse seisuga stardijoonel olema Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim ja Kristel Viigipuu.

Kolmapäeval on EMi esimeste sõitudena kavas juunioride 12,5 km ja 15 km individuaaldistantsid.