Õhtulehe intervjuu Tallinna Levadia keskkaitsja Ivan Pechaga. Intervjuu on tehtud inglise keeles ja subtiitriteta. Täismahus tõlge on leitav allpool.Video: Mati Hiis
Sport TV
26. jaanuar 2015, 17:07

ÕHTULEHE VIDEO | Levadia uhiuus keskkaitsja Ivan Pecha pakatab võidunäljast (3)

Valitseva Eesti jalgpallimeistri Tallinna FC Levadiaga täna ühe-aastase lepingu sõlminud slovakist keskkaitsja Ivan Pecha rääkis Õhtulehele, kuidas ta Eestisse jõudis ja millised eesmärgid on endale algavaks hooajaks seadnud.

Mida sa Eestist enne siiatulekut teadsid?

Kui aus olla, siis mitte eriti palju. Olin siinsetelt sõpradelt kuulnud, et Tallinn on ilus linn ja et Levadia on hea klubi. Professionaalne, korrektne. Eestist aga midagi enamat ei teadnud. Eeldan, et Lätile suhteliselt sarnane riik.

Kes on sõbrad, kellelt Eesti ja Levadia kohta uurisid?

Aleksandr Dmitrijeviga mängisin Valgevene kõrgliigas Grodno Nemanis, Aserbaidžaanis veedetud ajast tunnen Dmitri Kruglovi ja Tihhon Šišovi, kes praegu küll Levadiasse ei kuulu. Nende käest Levadia kohta häid asju kuulsingi.

Su eelmine klubi oli kirjade järgi Galati Otelul Rumeenias. Statistika järgi mängisid nende eest vaid kaks mängu. Mis juhtus?

Nad katkestasid ühepoolselt mu lepingu, sest klubi läks pankrotti. Seal klubis oli kõik halvasti, esimesest hetkest viimaseni. Aga seda juhtub. Praegu tegelen sealt saamata jäänud palga nimel võitlemisega. Kaebasin nad FIFAsse (Rahvusvaheline jalgpalliliit - toim). Eks näis, aga lahenduseni niipea jõuda on keeruline. Ent praeguseks olen Otelulis kogetud mured unustanud.

Ühe asjana otsid Levadiast seega stabiilsust?

Jah, muidugi. Aga lisaks olen ka võidunäljane. Tahaksin riigi meistriks tulla ja olla eurosarjas edukas. Jalgpallis on kõik võimalik.

Pikemat usutlust Ivan Pechaga loe teisipäevasest Õhtulehest.