Lance ArmstrongFoto: Maryse Alberti
Jalgrattasport
26. jaanuar 2015, 19:54

Lance Armstrong dopingu-afäärist: ma ei muudaks otsust, vaid tegutsemisviisi (5)

2013. aasta jaanuarikuus Oprah Winfrey telešõus dopingutarvitamist tunnistanud USA rattur Lance Armstrong andis BBC-le kaks aastat hiljem avameelse intervjuu, avalikustades, et kui olukord nõuaks, tarvitaks ta keelatud aineid uuesti. 

Laiaulatuslikus dopinguafääris osalenud, seetõttu seitsmest (1999-2005) Tour de France'i üldvõidust ilma jäänud ning eluaegse võistluskeelu saanud Armstrong tunnistas, et kui ta läheks ajas tagasi, teeks ta sama otsuse.

"Kui viiksite mind aastasse 1995, mil dopingukasutamine oli levinud, teeksin seda võib-olla uuesti. 2015. aastal enam mitte, sest seda poleks vaja," rääkis ta.

Armstrong lisas, et tahtnuks ennast muuta juba toona. "Ma tahaksin muuta seda meest, kes seda tegi. Mitte tema otsust petta, aga tema tegutsemisviisi. Ta käitus inimestega alatult, ta ei osanud õigel ajal lõpetada. See on vastuvõetamatu, vabandamatu," rääkis ta ausalt ning tunnistas, et on s**apea.

Lisaks on Armstrong arvamusel, et Tour de France'i võidud tuleks kellelegi anda. 

"Ütlen seda fännina: Tour de France'il peaks olema võitja. Esimeses maailmasõjas oli riike, kes ei võitnud, teises maailmasõjas samuti. Tundub, et ka kolmandas..."