Gert Kullamäe (keskel).Foto: ALDO LUUD
Korvpall
26. jaanuar 2015, 21:04

Kullamäe naaseb endisesse mängupaika, Rockil on vaja võitu (2)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond valmistas möödunud nädalal endale ja poolehoidjatele heameelt, kui alistas võõrsil uskumatul moel lisaajal tugeva Venemaa klubi Saraatovi Avtodori ja parandas võimalusi Eurochallenge'i K-vahegrupis kahe esimese hulka jõuda.

Kui homme suudetakse Hollandis alistada Den Boschi Shoeters, tõustakse kahe võidu ja ühe kaotuse peale. Tegelikult oleks meie aja järgi kell 21 algavast matšist samuti ülivajalik punkte teenida, sest muidu jääks esimese vooru valus, aga kindel kaotus Frankfurdi Skylinersilt veelgi enam kipitama ja niigi nappi eksimisruumi jääb veelgi vähemaks.

Kui Skylinersi puhul oli tegu sarja ühe parema kaitsemeeskonna ja Avtodor rõhus punktide viskamisele, siis Den Boschi puhul midagi esile ei karga. Siiski on Hollandi liiga liider Rockile üsna raske pähkel. Seda näitas ka eelmise nädala kohtumine Skylinersiga, kui võõrsil jäädi Saksamaa klubile alla vaid 70:75.

Aastatel 2004-2006 Den Boschis pallurina leiba teeninud Rocki peatreener Gert Kullamäe usub, et suures osas on vastase mänguplaan selgeks tehtud. „Neil on rünnakul spetsiifilised mängijad. Mõni murrab ainult läbi ja mõni on puhas viskaja. Pikad eriti ei domineeri – nad saavad punkte pigem siis, kui tagameestest üle jääb. Kaitses on nad aga üsna distsiplineeritud," rääkis ta enne õhtust treeningut.

„Kasuks tuleb ehk ka see, et nii mina kui mitmed mängijad on Den Boschis olevate Hollandi koondislaste Kees Akerboomi ja Arvin Slagteri vastu mänginud. Kolm ameeriklast on Euroopas alles esimest aastat, aga usun, et ka nendest on meil vaadatud mängude põhjal pilt ees," lisas Kullamäe.

Den Boschi rünnakuraskus langeb peamiselt kuue palluri peale, kellest seni on resultatiivseimad olnud ameeriklased Christopher Denson 15,7 ja Brandyn Curry 14,7 punktiga. Neist esimene ongi puhtalt läbimurdja, teine armastab visata pigem kaare tagant.