Talisport

Tõnu Pääsuke enne EMi: eelmisel aastal sai latt tõstetud liiga kõrgele! (6)

LISA KOMMENTAAR

Kõps28. jaanuar 2015, 20:45
Enne eestlasliku nirisemise alustamist palun tutvuda ka tegeliku taustaga. Tegemist on juuniorklassi sportlastega, kes terve oma lapsepõlve väga kõva vaeva on näinud ja nüüd alles viimastel aastatel üldse maailmaga võistlema on saanud hakkama. Kusjuures on nad saavutanud häid tulemusi nii noorte kui juuniorite klassis (nii kuldi, hõbedaid ja pronkse nii EM-idel kui MM-idel, sealhulgus ka Eesti puhul haruldaste saavutustega (juunioride MM teatevõistluse kolmas koht) ). Latt on tõepoolest kõrgele aetud, alles noorte sportlastena pole nende eesmärk hetkel tulemust teha, vaid jõuda parimasse võimalikku vormi järgnevatel aastatel, et sealt ka meeste-naisteklassis tulemusi tuleks. Selle perioodini on aga julgelt 6-7 aastat aega ja enne seda peab igasugune võistlus olema teisejärguline.
Kommenteerides mäestikulaagreid aga, siis noorte, kes ei ole harjunud meediale kommentaare andma (Tuuli on vaevu täisikka jõudnud), vastustest võib tõesti tunduda, et mäestikulaagrist kasu pole, tegelikkuses on see aga möödapääsmatu osa ettevalmistusperioodist, kus pannaksegi keha tohutu koormuse alla, mis võib tähendada mõningat koormuse langust enne selle paranemist (googledamiseks huvilistele - treeningu põhimõtted; superkompensatsioon). Kindlasti pole tegemist maksumaksja raha eest puhkusega, kuna puhkamisest nähakse seal vaid und ja maksumaksja rahad ei ole kunagi Eesti laskesuusasporti jõudnudki (ala seisneb vähemalt kõikide artiklis mainitute jaoks Eestis erainvesoritel, näiteks Piletilevil).
Hakkab pihta.27. jaanuar 2015, 10:42
Pole veel võistlus alanud, kui juba hakatakse publikut läbipõrumise puhuks ette valmistama. Alles saime kuulda, kuidas sprinteritel kõik nagu oli hästi, aga tulemus null. Nüüd siis laskesuusatajate kord. Võiks hakata töölkäimisele mõtlema.
Latt27. jaanuar 2015, 10:17
k6rge latt on tore,saab lahedasti alt läbi liuelda
onuP27. jaanuar 2015, 08:30
Arvan et tänu selle hooaja kogemustele peaksite endale broneerima viimased kohad ....kui kuskilt Aafrikast tuleb mõni sportlane kes pole lund näinudki siis seesuguse mehega võiks konkureerida võimsalt -teistele peaksite kaotama siis on asi korras JA SAATE TRENNI TEHA EDASI -SUVEL KÕRGMÄGEDES...jne Kui kõrgele saab latti veel tõsta ja tähtis kus kohast vaadata....Vabandage mu ilkumine aga ennem muna pole mõtet kireda ....
27. jaanuar 2015, 08:28
alusta meeter ja kümme sentimeetrist,siis saad vast latti veel tõsta
Kotkas27. jaanuar 2015, 08:25
Hüüdnime saanud Loll-Ott on Järvela külge saanud asja eest.