Talisport
27. jaanuar 2015, 07:00

Peatreener Prants ei soovi laskesuusakoondisele sihte seada (2)

Kui juunioride jaoks algab Otepää laskesuusatamise-EM kolmapäeval, siis täiskasvanud astuvad Tehvandi staadioni ette neljapäeval. Hoolimata maailma tippude puudumisest ei soovi meeste ja naiste koondise peatreener Janno Prants sportlastele kindlaid eesmärke seada.

Tema sõnul ei saa viimatisest Anterselva MK-etapist põhjapanevaid järeldusi teha, sest see toimus 1700 meetri kõrgusel merepinnast. Kindel on aga see, et midagi hõisata esialgu pole ja nii pole mõtet ka lootusi kuigi suureks ajada.

Prants usub siiski, et vähemalt kodurajad suudavad eestlastele eelise anda. "Oleme saanud siin palju treenida ja võistelda. Peaksime tundma ka tuultele avatud lasketiiru eripärasid. Kuigi tiirule eelneb laskumine, ei saa öelda, et rada oleks kerge. See võibki mõnes mõttes sportlased ära petta ja nad ei pruugi tähele panna, kui tuuleolud on järsku muutunud," selgitas ta.

Kui haigestunud Kauri Kõiv neljapäevaks piisavalt heasse konditsiooni ei saa, stardivad meestest 20 km distantsil ilmselt Indrek Tobreluts, Roland Lessing, Kalev Ermits ja Martin Remmelg. Naiste 15 km sõidus peaks aga stardijoonel olema Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim ja Kristel Viigipuu, ilmselt jääb kõrvale samuti haiguse küüsi sattnud Johanna Talihärm.

Eesti laskesuusatajatest on sel hooajal ajutiselt head minekut näidanud vaid Lessing, kes sai kahe ja poole nädala eest Oberhofis MK-sprindis 7. ja ühisstardis 15. koha. Keegi teine MK-punkte teeninud pole.