Rafael Nadal kaotas Austraalia lahtiste veerandfinaalis Tomas Berdychile.Foto: THOMAS PETER
Tennis
27. jaanuar 2015, 10:27

Üllatus sündis ka naiste veerandfinaalides!

GALERII: Nadal sai Melbourne'is Berdychi käest korraliku keretäie!

Tenniste Austraalia lahtiste meistrivõistluste meeste üksikmängu esimeses veerandfinaalis kaotas endine maailma esireket Rafael Nadal (Hispaania) kolmes setis tšehhile Tomas Berdychile 2:6, 0:6, 6:7 (5:7). Nagu skoor näitab, sai Nadal korraliku keretäie!

Seitsmendana asetatud Berdych oli enne tänast kaotanud Nadalile 17 järjestikust matši. 18. järjestikune kaotus tähendanuks meeste profitennise uut rekordit. Ebameeldivast tippmargist suutis 29aastane tšehh hoiduda. "Tunne on suurepärane. Eriti meeldiv, et koostatud plaan osutus õigeks. Kõik toimis," säras võidukas Berdych, kes sai karjääri jooksul 14 Suure Slämmi turniiri võitnud ja Melbourne'is kolmandat asetust omanud Nadalist jagu üheksa aastat tagasi.

Täna oli viimasel ajal traumadega kimpus olnud hispaanlane oma mängu leidmisega suures hädas, ent see polnud üleliia üllatav, sest tegu oli alles Nadali 12. matšiga pärast eelmise suve Wimbledoni ja esimene maailma edetabeli esikümnemängija vastu peetud kohtumine pärast juunikuist Prantsusmaa lahtiste finaali, kus ta alistas Novak Djokovici.

Nadal rõhutas, et tema kehva vormi põhjuseks polnud vigastus, vaid "see polnud lihtsalt minu päev". "Suure Slämmi veerandfinaalis ei tasu võitu loota, kui aitad vastasel hästi mängida. Just seda ma kahes esimeses setis tegingi. Kolmandas setis näitasin rohkem iseloomu," rääkis Nadal. "Jõudsin veerandfinaali oma parimat mängu näitamata. See pole paha tulemus arvestades, mis seisus turniiri alustasin: 2015 olin pidanud ühe ja eelmise seitsme kuu jooksul viis matši."

Poolfinaalis kohtub Berdych hetkel toimuva veerandfinaali Andy Murray (Suurbritannia) – Nick Kyrgios (Austraalia) võitjaga. Kolmapäevastes veerandfinaalides kohtuvad Novak Djokovic (Serbia) ja Milos Raonic (Kanada) ning Stan Wawrinka (Šveits) ja Kei Nishikori (Jaapan).

Mõlemad täna mängitud naiste veerandfinaalid võitsid venelannad ja sündis üks üllatus, kui kolmanda asetusega Simona Halep (Rumeenia) jäi 4:6, 0:6 alla 10. paigutusega Jelena Makarovale (Venemaa). Teise asetusega Maria Šarapova (venemaa) alistas kindlalt 6:3, 6:2 seitsmenda asetusega Eugenie Bouchard'i (Kanada).