Tehvandi laskesuusastaadionFoto: ALDO LUUD
Talisport
27. jaanuar 2015, 15:40

Kristjan Oja kodusest laskesuusatamise EMist: Võrreldes Kesk-Euroopaga on meil ideaalsed tingimused

Homsest 3. veebruarini toimuvad Otepääl IBU laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused. Laskesuusaliidu peasekretäri Kristjan Oja sõnul näitavad hetkel rajal toimuvad ametlikud treeningud, et kõik sujub. 

"Praegu kontrollimegi homseks valmisolekut, hetkel käib teine ametlik treening. Lumega probleeme pole, võrreldes Kesk-Euroopaga on meil ideaalsed tingimused. Rada, staadion, lasketiir, stardi-ja finišiala - kõik toimib ilusti," sõnas ta Õhtulehele.

Tehvandi Spordikeskuses astuvad nädala jooksul võistlustulle 35 riigi mees- ja naisjuuniorid ning mehed ja naised. Ühtekokku on oodata EMile üle 400 sportlase. 

Oja loodab, et hiljemalt nädalavahetusel tuleb Tehvandi staadionile ka korralikult rahvast. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta.

"Seni on tagasiside olnud aktiivsem kui 2010. aastal toimunud U26 EMi ajal või 2013. aastal IBU karikal. Inimesed uurivad ja küsivad ning arvan, et nädalavahetusel, kui peetakse sprindid ja jälitussõidud, saame lasketiirustaadioni kaasaelajaid ja lippe täis," rääkis ta.