Kui uskuda statistikat, on Jevgeni Kabejev (vasakul) Euroopa parimaid ründajaidFoto: LAURA OKS
Jalgpall
27. jaanuar 2015, 16:41

OH SEDA STATISTIKAT: endisest Eesti meistriliiga ründajast on paremad vaid Ronaldo ja Messi?

Jalgpalliportaal Goal.com on seadnud ritta Euroopa liigade parimad väravakütid ning - üllatus-üllatus! - Eesti meistriliigast kuulub esikümnesse lausa kolm jalgpallurit, neist mullu Sillamäe Kalevit esindanud Jevgeni Kabajev (nüüd Jakarta Persija, Indoneesia) on Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi järel koguni kolmas, Igor Subbotin (FC Levadia, nüüd Mlada Boleslav, Tšehhimaa) on viies ning Manucho (FC Infonet, nüüd USM Alger, Alžeeria) kaheksas.

Kuldse Saapa arvestusse lähevad liigas löödud väravad ning punktitabelis korrutatakse see vastava liiga koefitsiendiga*. Tabeli liider on 56 punktiga (28 väravat) Cristiano Ronaldo (Real Madrid), teine on Lionel Messi (Barcelona) 42 punktiga (21) ning kolmas Kabajev 36 punktiga (36), kirjutas jalgpall.ee.

Neljandal kohal on Londoni Chelsea edurivimees Diego Costa 34 punktiga (17) ning Subbotinil on viiendana koos 32 punkti (32). Kuuendat kohta jagavad 31,5 punktiga (21) Lyoni Olympique'i mängija Alexandre Lacazette ning jaanuari üleminekuaknas Horvaatia klubist Rijeka Inglismaa kõrgliigaklubisse Leicester City siirdunud Andrej Kramaric. 

Manucho on 30 teenitud punkti ja väravaga kaheksandal tabelireal, esikümnesse mahuvad veel RB Salzburgi mängija Jonatan Soriano 28,5 punktiga (19) ning Barcelona brasiillasest tähtmängija Neymar 28 punktiga (14).

2013/2014 hooajal said auhinna võrdselt 62 punktiga Cristiano Ronaldo ning tollal Liverpooli hingekirja kuulunud Luis Suarez.

*UEFA liigade edetabelis esiviisikusse kuuluvate liigade koefitsient on 2 ning 6.-21. positsioonil paiknevate liigade koefitsiendiks 1,5.

Koefitsiendi alusel moodustavad esiviisiku Hispaania, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia ja Portugali kõrgliigad. 1,5 koefitsiendiga saavad arvestada Prantsusmaa, Venemaa, Ukraina, Hollandi, Belgia, Šveitsi, Türgi, Kreeka, Tšehhi, Rumeenia, Austria, Horvaatia, Küprose, Poola, Iisraeli ja Valgevene kõrgliigade ründajad. Eesti meistriliiga koefitsent on 1 ehk mingit korrutamist ei toimu.