Auto-Moto uudised

VIDEOVÕRDLUS | Murakas: Tänaku eksimus oli halb fortuuna (4)

LISA KOMMENTAAR

Maksumaksja28. jaanuar 2015, 20:45
Evansil ja Tänakul oli küll 5-10km/h tempo vahe aga Evans lõpetas 7. kohaga, Tänak kraavis. Rahvarallis võib rääkida juhusest, kus tavalised igapäeva roolikeerajad tulevad end nädalavahetusel välja elama ja ka sõidukogemust omandama. Tänaku väljasõit oli puhas piloodi eksimus, sest MM tasemel peaks piloot suutma sõdutrajektoori selle 10cm sees hoidma ja seeshoidmiseks õige kiiruse valima. Paraku ei saa Tänakust sellist sõitjat nagu Märtin. Aga lolli pead ja rasket jalga Kraavi-Otile!!! Murakas on lihtsalt diplomaat :D
Ma lihtsalt ei knnata Idioote27. jaanuar 2015, 21:33
Huvitav miks te Murakat tüütate, teil ju õhtulehes oma tip ralliasjatundja, Idioodist Ott Järvela.
Las vaatab videot ja lahkab millimeeter haaval, mida tehti valesti ja kuidas peab selliseid kurve võtma, Ja kutsuge punti ka "asjatundjast" komentaator e.b., siis oleks teil õhtulehe stuudios juba kaks lammast.
e.b.27. jaanuar 2015, 18:19
Teised sõitjad läbisid seda kurvi nina sissepoole, aga Ott sisenes kurvi nii suure kiirusega, et nina sissepoole ei saanud enam kuidagi hoida. Ma õigustaks lahtise kruusaga siis, kui Ott oleks tagurpidi pervest alla läinud. Aga ta läks ju nina ees, seega enda süü igal juhul.
ES27. jaanuar 2015, 21:10
Tagurpidi pervest oleks tähendanud seda, on olemas esirataste pidamine. Praegu oli pidamine väike ja libisemine sõidusuunas kraavi (küsimus: kust oleks pidanud tulema energia, et autot ringi pöörata?).
Mõelge kasvõi igapäevasele olukorrale ootamatu jääga kurvis - sõidate libisedes ikkagi ninaga, või äärmisel juhul küljega, kraavi mitte ei keera vahepeal otsa ringi.
Oti puhul oli selgelt tegu lahtise peenikese kruusa/killustiku kihiga, mis tekitas sarnase olukorra jääga lumise pinna all, kus kurvi keerates pidamist ei tekkinud ja sõideti inertsist väliskurvi suunas.
Kraavist oleks siin situatsioonis päästnud väiksem kiirus või teadmine, et ees sõitvad autod on teele lahtist pinnast kandnud. Igaks juhuks aeglasemalt sõitmine ei ole tippsport!