Ott TänakVideo: Viljar Voog
Auto-Moto uudised
27. jaanuar 2015, 18:47

ÕHTULEHE VIDEO | Ott Tänak: eksimus Monte Carlos tähendab eelist Rootsis (7)

Möödunud nädalavahetusel pärast ühte eksimust Monte Carlo ralli 18. kohaga lõpetanud Ott Tänak saab nädala kodus puhata, enne kui peab keskenduma juba Rootsi MM-etapile.

"Tegu on tehtud ja seal pole muuta midagi. Eks sarnaseid olukordi on igal rallil ja vahest läheb hästi, vahest mitte," sõnas Tänak, et teda ei paina hooaja avavõistlusel tehtud viga, mis ta poodiumikonkurentsist võistlejaterivi tagumisse otsa kukutas.

"Lõppkokkuvõttes läks ikkagi hästi, sest lõpetasime ralli, sõitsime kõik kaitsed läbi ja saime oma karmi kogemuse kätte – sellega oleme väga rahul ja samamoodi ka meeskond," lisas ta.

"Põhieesmärk on olla kiire, kui tuleb välja meie uus auto ja selleks ajaks peame olema konkurentsivõimelised," sõnas Eesti esipiloot, et terve meeskond on mõtetega juba maikuise Portugali ralli juures, kus Ford Fiesta RS WRC sõiduvahend läbib kardinaalsed uuendused, mis toob M-Sport talli loodetavasti hetkel MM-karuselli domineerivate Volkswagenitele lähemale. Enne seda ootavad aga Tänakut ja kaardilugeja Raigo Mõlderit veel ees Rootsi, Mehhiko ja Argentiina rallid. "Praegu peame oma vead kõik ära tegema ja võimalikult palju õppima," sõnastas piloot lähituleviku sihid.

Rootsi rallini on aega veel kaks ja pool nädalat ning Tänaku sõnul on tehasemeeskonna põhisõitja graafik tihe: "See nädal olen Eestis, järgmisel testime ja ülejärgmisel hakkab esmaspäevast juba pihta töö Rootsis."

Milline on suurim vahe praeguse ja 2012. aasta hooaja vahel, kus Tänak sõitis küll WRC klassis, ent mitte M-Sport esindusmeeskonna ridades? Piloot võrdleb: "Praegu vaatab kogu meeskond minu ja Elfyni (Evans, meeskonna esisõitja – toim) otsa, kuidas edasi minna ja asju paremini teha. Üleüldist mõtlemist on rohkem, aga põhitöö on sama."

Ehk tuleb kiiresti rooli keerata. Või nagu Tänak ise ütleb, esmajärgus stabiilne olla, mis on sihiks ka 12. veebruaril publikukatsega algaval Rootsi rallil, kus eestlasel on teiste konkurentidega võrreldes väike algedu.

"Kuna Montes ise natukene ära käkerdasime, siis stardikoht peaks Rootsis päris okei olema," meenutab Tänak rallifännidele, et avapäeval starditakse vastavalt MMi hetkejärjestusele ehk teised puhastavad talle teed. "Oleneb ilmast, aga tahaks selle pealt veidi kasu lõigata."