Täna ilmub ajakirja Sport esimene number.Foto: facebook.com/AjakiriSport.ee
Spordivaria
28. jaanuar 2015, 07:00

Täna ilmuva ajakirja Sport esikaanel on poksiv Ott Lepland (7)

Kuus aastat võttis aega, et keegi täidaks üldspordiajakirja Sporditäht ilmumise lõpetamisest haigutanud tühimiku. Usin spordijälgija Merilin Piirsalu ei mallanud kauem oodata, võttis asja ise käsile ning tänasest vallutab poelette uus ajakiri Sport.

"Panin kokku esialgse kontseptsiooni, idee hakkas luudele liha külge kasvatama, rääkisime erinevate spordiga seotud inimestega ning saime nende toetuse. Igaüks võib teha ajakirja, kui tahab," kinnitab Piirsalu, kes rahastab ajakirja oma abikaasaga.

Žurnaali kolleegium on rikkalik – olümpiapronksid Allar Levandi ja Aleksander Tammert, liikumisaasta projektijuht Aivo Normak, ujumisliidu juhatuse liige Evelyn Sepp, ERRi spordiajakirjanik Taavi Libe. "Ajakiri ongi hästi paljude inimeste mõttetöö ja nõu tulemus ning see pole vaid sportliku, vaid meelelahutusliku suunaga," selgitab Piirsalu.

Meelelahutuslikkust näitab ka numbri kaanepersoon, laulja Ott Lepland, kes räägib taipoksi harrastamisest. "Olen mõelnud, et sportlasel pole vaja osata laulda, küll on lauljal vaja olla heas vormis ning ta peab oskama stressi maandada. Ott nõustus meiega oma kogemust meelsasti jagama," räägib Piirsalu.

Ühtlasi kirjutatakse esimeses numbris sellest, kuidas möödus rahvasportlase esimene Tartu maraton; mida pidada silmas külma ilmaga trenni tehes; miks võiks minna räätsamatkale; kui sensuaalne ja kirglik on Argentiina tango ja kuidas lapsele trenni valida. Ajaloorubriigis heidab Juha Mieto vägitükkidele valgust Jaan Jürine.

Tänasest poelettidele saabuv Sport! maksab 4,95 eurot, esimese numbri tiraaž on 25 000. Piirsalu sõnul loodetakse ajakirjast teha korralik kuukiri. "Loodame, et see võetakse hästi vastu ning lugejate seas poleks mitte ainult padusportlasi, vaid tervislike eluviisidega inimesi, keda sport huvitab."