Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.Foto: MARI LUUD
Korvpall
28. jaanuar 2015, 00:14

Gert Kullamäe: "No mis sa teed, kui vabavisked mööda lähevad!" (7)

Tartu Rocki korvpallimeeskond pidas eurosarjas teise ülitasavägise mängu järjest ning kui eelmisel nädalal naeratas eestlastele õnn, siis nüüd tõdes peatreener Gert Kullamäe Den Boschist pärast 77:78 kaotust, et seekord läks vastupidi.

"Eks praegu ikka mõtlen sellele - mäng oli juba peaaegu käes..." ohkas Kullamäe veidi rohkem kui tund pärast kohtumise lõppu hotellituppa jõudnuna. "No mis sa teed, kui vabavisked mööda lähevad! Eelmises mängus Saraatovis oli täpselt sama seis, siis pani Joss (Toome - toim) kaks tükki mööda, aga vastane kaotas oma viimasel rünnakul palli. Nüüd Curry (Den Boschi mängumees - toim) võttis ja pani ära. Viimase kahe sekundiga ei suutnud me enam õnnestunud lahendust leida."

Rock alustas hästi, jätkates nädal varem Saraatovis näidatud viskekontserti, kuid Kullamäe hinnangul läks rünnak ühest hetkest tasakaalust välja (kolmeseid sooritati 34, kaheseid 23 tükki). "Kui sa tabad poolajaga kaugelt 16st 10, ei saa ju viskamist keelata. Teisel poolajal läksime kohati aga liiga kergekäeliselt kaugvisetele. Kolmandal veerandil olid nii rünnakul kui ka kaitses paanika, siis lasime vastase lõplikult mängu tagasi. Ning teisel veerandil lasime neil liiga hõlpsalt oma rünnaku jooksma saada."

Kullamäe kiitis väga tubli partii esitanud Valmo Kriisat ja märkis, et jättis 40-aastase vanameistri mingil hetkel ehk liiga kauakski pingile. Kriisa mängis 23 minutit, sealhulgas terve viimase veerandaja, kus ta tõi 12 oma 21 punktist. "Valmo on heas vormis," nentis pealik rahulolevalt.

Et selles grupis on kõik meeskonnad saanud turniiritabelisse nii võite kui ka kaotusi, on teises ringis veel kõik võimalik ja Rockil edasipääsušanss täiesti olemas. "Tuleb edasi võidelda, aga nagu olen öelnud, võtame ühe mängu korraga," märkis Kullamäe.

Rock peab järgmise euromängu 10. veebruaril Frankfurdis sealse Skylinersiga, kes kaotas täna Saraatovi Avtodorile 68:71.