Marshawn LynchFoto: Christian Petersen
NFL ameerika jalgpalli liiga
28. jaanuar 2015, 14:14

VIDEO: nutta või naerda? Tõrksal NFLi superstaaril oli reporterihordidele vaid üks vastus

USA aasta oodatuima spordisündmuse ehk Super Bowli eel on NFLil tavaks korraldada meediapäev, kus reporterihordid saavad meeskondade mängijatele ja treeneritele küsimusi esitada. Tänavust meediapäeva jäi vürtsitama (või tumestama, kuidas võtta) Seattle Seahawksi "kindlameelne" superstaar Marshawn Lynch: kõigile reporterite küsimustele oli tal üks vastus.

Lynchi tõrksus meediaga suhtlemisel on tänavu läinud nii kaugele, et liiga on teda karistanud 100 000 dollari suuruse rahatrahviga. Seejärel on ta olnud küll sunnitud mängude järel reporteritega suhtlema, kuid tema "vastusted" on olnud stiilis "Tänan küsimast, ma hindan seda".

Meediapäeva eel andis liiga Lynchile karmi korralduse kohal olla, vastasel juhul oleks talle väänatud koguni 500 000 dollari suurune trahv. Kuid seda, mismoodi mees küsimustele vastama peaks, liiga ette ei kirjutanud ja nii kõlaski Lynchi suust vastuseks kõigile pärimistele järgmine lause: "Olen siin, seega ma ei saa trahvi."

Tõsi, Lynch võib küsimustele ka "korralikult" vastata, kuid seda vaid juhul, kui talle selle eest ka korralikult makstakse. Nii on ta Superbowli eel teinud oma tõrksusest n-ö kaubamärgi, mida erinevates reklaamides (näiteks SIIN ja SIIN) enda kasuks ära kasutab.