LAAGRIS: Aivar Rehemaa valmistub MMiks Itaalias.Foto: Mari Luud
Talisport
29. jaanuar 2015, 07:00

Eesti saadab suusatamise MMile suure võistkonna (9)

Eesti suusaliidu peasekretäri Jaak Mae sõnul saadetakse kolme nädala pärast Rootsis Falunis algavale põhja suusaalade MMile suur võistkond.

Lõplikult pannakse koondis paika 10. veebruaril. "Ootame juunioride ja alla 23aastaste MMi (algab pühapäeval Kasahstanis – toim) tulemused ära," rääkis Mae. "Äkki võiks ka mõne noore suusataja täiskasvanute MMile saata. Näiteks Alvar Johannes Alev tegi tiimisprindis hea sõidu."

Meenutagem, et üksteist päeva tagasi toimunud Otepää MK-etapil jäid Alev ja Karel Tammjärv väga napilt finaali ukse taha, esikümnesse jõudmisest lahutas neid ainult 1,5 sekundit.

Üldjoontes on MM-koondis siiski paigas. Suure tõenäosusega lähetatakse Falunisse meestest viis distantsisõitjat, neli kahevõistlejat ja kaks suusahüppajat. Väike küsimärk on esialgu sprinterite ja naissuusatajate kohal.

Murdmaakoondise liider Aivar Rehemaa valmistub MMiks tavapäraselt Itaalias Santa Caterinas, kus talle on abiks treener Anatoli Šmigun. Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Algo Kärp timmivad vormi Šveitsis Davosis Mati Alaveri juhendamisel.

Hiljuti treeningul kukkunud ja seetõttu Eesti meistrivõistlustest loobunud Tammjärv ning viirushaigusega kimpus olnud Kärp on terviseprobleemidest jagu saanud. "Karelil on kõik põlvesidemed terved, Algot tabas kõhuviirus, mis Eestis levib," sõnas Mae.

Distantsimeeste puhul on õhus küsimus, kus nad enne MMi võistelda saavad. "Algo sõidab kindlasti Tartu maratonil," lausus Mae.

"Eks teised peavad vaatama, mis võimalused neil on."

Sprinterid valmistuvad MMiks Otepääl. "Peeter Kümmel kasutab ettevalmistusel ka alpimaja," märkis Mae.

Möödunud nädalavahetusel jõudsid Kümmel ja Siim Sellis Venemaal Rõbinski MK-etapil veerandfinaali. Enne MMi kavatsevad sprinterid võistelda Rootsis Östersundis.